Šport > Moto športi
70 ogledov

Komisarji kaznovali Schumacherja

michael schumacher EPA
Nemški dirkač Michael Schumacher si je na deževnem prostem treningu pred VN Belgije privozil kazen komisarjev. Na srečo sedemkratnega svetovnega prvaka njegov prekršek ni ogrožal drugih dirkačev.

michael schumacher | Avtor: EPA EPA
Komisarji ob belgijskem dirkališču Spa Francorchamps so Michaelu Schumacherju naložili 2.500 evrov kazni, ker je nepravilno zapeljal v bokse. Nemec se po njihovem mnenju ni pripeljal na način, ki ga predvidevajo pravila. Na Schumacherjevo srečo takrat v bližini ni bilo nobenega drugega dirkača, zato je njegova poteza pristala v kategoriji lažjih prekrškov.

"Dirkač na stezo v bokse ni vstopil skozi vhod, ki ga določajo navodila, posredovana vsem šefom ekip. Prekršek se ne smatra za nevarnega, ker takrat v bližini ni bilo drugih dirkalnikov," so zapisali komisarji.

Schumacher je na prvem prostem treningu zasedel 10. mesto, medtem ko se na drugem, podobno kot večina dirkačev, sploh ni podal na progo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.