Šport > Moto športi
16 ogledov

300 dirk Michaela Schumacherja

michael schumacher EPA
Legendarni Michael Schumacher bo postal šele drugi dirkač v zgodovini, ki je v karieri nastopil na več kot tristotih dirkah. S tem se bo približal dosežku nekdanjega moštvenega kolega Rubensa Barrichella, ki ima za seboj 326 startov.

willi weber michael schumacher | Avtor: EPA EPA
Sedemkratni svetovni prvak in lastnik izjemnega števila rekordov, Michael Schumacher, je vesel, da bo mejnik dosegel na progi Spa-Francorchamps, ki jo sam šteje za najboljšo dirkaško stezo na svetu. "Spa je kot moja dnevna soba. Zame je to proga številka ena na vsem svetu. Vedno je bila prizorišče velikih uspehov – prva dirka, prva zmaga in veliko drugih uspehov," je povedal Schumacher in dodal: "Mojo tristoto dirko bo treba primerno proslaviti. Ponosen sem, da sem šele drugi dirkač v zgodovini, ki je dosegel ta mejnik, in nobena skrivnost ni, da si želimo lepega konca tedna."

Michael Schumacher je rekorder po številu zmag, najboljših startnih položajev, zmag v eni sezoni, zaporednih zmag, zmag na posamezni dirki, povprečnem številu točk na dirko in še bi lahko naštevali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.