Šport > Moto športi
41 ogledov

Schumacher razmišlja o koncu kariere

schumacher vn evrope valencia EPA
Ekipa Mercedes in sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher bosta v naslednjih tednih sprejela dogovor o prihodnosti nemškega dirkača. Šef ekipe Ross Brawn je zatrdil, da bo odločitev padla v zelo kratkem času.

Triletna pogodba, ki jo je po vrnitvi v karavano formule ena podpisal Michael Schumacher, se izteče konec letošnje sezone in vprašanje je, če se bo 43-letnik odločil za nadaljevanje kariere. Šef ekipe in Schumacherjev dolgoletni tesni sodelavec Ross Brawn, s katerim sta tvorila enega najuspešnejših tandemov v zgodovini športa, je oznanil, da bo odločitev padla že to poletje.

"Nismo se še konkretno pogovarjali, vendar se zavedamo, da prihaja ta trenutek, zato bo kmalu potrebno sprejeti odločitev. Letos je Michael kazal najboljše predstave, odkar se je vrnil v formulo ena. Težko je, ker bi morali imeti boljše rezultate, vendar smo imeli težave z dirkalnikom in načinom dela med dirkami. V približno šestih tednih bomo razmislili o tem, kaj bomo počeli prihodnje leto. Potem ko bomo odločitev sprejeli, se bomo osredotočili na dirkače," je povedal Brawn.

Schumacher je na dirki za VN Evrope vknjižil prve stopničke po vrnitvi v karavano, medtem ko je letos zabeležil že pet odstopov in v skupnem seštevku za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom zaostaja za 58 točk. Kot možna zamenjava se omenja Paul di Resta, saj je šef ekipe Force India Bob Fernley že izrazil naklonjenost pogajanjem.

Komentarjev 1
  • 1111 14:45 04.julij 2012.

    ...kaj je sploh šel nazaj...