Šport > Moto športi
12 ogledov

Schumacher žrtev nesrečnih okoliščin

Michael Schumacher Reuters
Nemcu Michaelu Schumacherju letos ne gre prav nič po načrtih, saj ga pogosto na cedilu pusti njegov dirkalnik. Kljub temu pa Schumi ne obupuje nad Mercedesom in verjame, da lahko skupaj dosežejo nekaj izjemnjega.

Michael Schumacher, ki po rezultatih velja za najboljšega dirkača formule ena vseh časov, je na sedmih letošnjih dirkah zaradi mehanske okvare moral kar štirikrat predčasno v bokse. Posledično je sedemkratni svetovni prvak v prvem delu sezone nanizal samo dve točki. Njegov moštveni kolega Nico Rosberg je v skupnem seštevku trenutno na petem mestu, letos pa je že zabeležil zmago, na katero Michael po vrnitvi v karavano še čaka.

Zadnji v seriji Nemčevih odstopov se je zgodil na dirki v Montrealu, a Schumacher vztraja, da za rezultate ni kriva samo ekipa. ''Še enkrat bi rad poudaril, da so dirkalniki formule ena prototipska vozila in na stotine delcev je narejenih posebej za njih. Kar se mene tiče, je povsem razumljivo, da se stvari včasih ne odvijejo, kot bi se morale. Seveda je bil Montreal razočaranje. Toda ne bom izgubljal živcev ali zaupanja v ekipo. Še vedno verjamem, da lahko skupaj dosežemo nekaj posebnega," je na svoji uradni strani zapisal dirkač Mercedesa.

Triletna pogodba, ki jo je Schumacher podpisal po vrnitvi v najelitnejšo dirkaško tekmovanje, poteče konec letošnje sezone in vprašanje je, kakšna bo prihodnost 43-letnega Schumija. Nemec se v tem trenutku raje osredotoča na delo, ki ga bo v prihodnjih dneh opravil z mehaniki in inženirji. ''Ni razloga, da bi krivil kogarkoli. Nesrečene okoliščine so del tega športa. Prepričan sem, da je fantom v ekipi še težje. Zato sem se takoj po odstopu v Montrealu pogovoril s svojimi inženirji, kako se bomo stvari lotili pred naslednji dirko, in poskrbel, da v prihodnjih dneh ostanemo v stiku,'' je zaključil Schumacher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.