Šport > Moto športi
48 ogledov

Raikkonen: ''Ni več prostora za napake''

kimi raikkonen lotus EPA
Dirkač Lotusa Kimi Raikkonen se zaveda, da si do konca sezone ne sme več privoščiti napake, če želi ostati v boju za naslov svetovnega prvaka. Finec se v skupnem seštevku trenutno nahaja na petem mestu, za vodilnim Alonsom pa zaostaja 48 točk.

Finski dirkač Kimi Raikkonen še vedno verjame v svoje možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka, čeprav se v skupnem seštevku nahaja šele na petem mestu.

Pred VN Belgije, kjer je Raikkonen osvojil štiri od skupno osemnajstih zmag, je vzdušje v ekipi spodbudno. V primeru ponovnega uspeha bi se Finec močno približal svojim konkurentom. 32-letnik ne izključuje možnosti, da bi se vmešal v boj za svoj drugi naslov svetovnega prvaka - prvega je s Ferrarijem osvojil leta 2007 -, a obenem dodaja, da ni več prostora za napake. ''Trenutno sem peti v skupnem seštevku in ciljam na zmanjšanje zaostanka za svojimi tekmeci. Manjša kot bo razlika med nami, več možnosti ima moja ekipa,'' je povedal Raikkonen in dodal: ''Od tega trenutka je vsaka dirka zelo pomembna. Celotna ekipa daje 100%, da bi premagali naše konkurente.''

kimi raikkonen lotus | Avtor: EPA EPA
Finec pa ne verjame, da mu bodo pretekli rezultati pomagali na dirkališču v Belgiji. ''V Belgiji sem ponavadi dosegal dobre rezultate, a to mi sedaj ne pomaga. Škodi pa prav tako ne. Lepo bi bilo zmagati v Spaju, saj mi v prvi polovici sezone ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko,'' je povedal Finec, ki je razkril, zakaj ekipa občasno ni dosegala tako prepričljivih rezultatov. ''Na kvalifikacijah nismo tako hitri, kot na dirkah, in to otežuje naše delo v nedeljo,'' je zaključil dirkač Lotusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.