Šport > Moto športi
21 ogledov

Dolga vrsta za stolček Felipeja Masse

felipe massa fernando alonso EPA
Moštvo Ferarrija želi do konca septembra dopolniti dirkaško zasedbo za prihodnjo sezono. Predstavniki ekipe še vedno niso potrdili, da iščejo zamenjavo za Felipeja Masso, a vse kaže, da Brazilec zares odhaja.

Neskončne govorice o zamenjavi Felipeja Masse v moštvu rdečih iz Maranella počasi dosegajo vrhunec. ''Ne želimo hiteti ali česa objaviti prezgodaj, ker želimo izbrati pravi trenutek,'' je povedal šef ekipe Stefano Domenicali.

S Ferrarijem se je pogovarjal Jenson Button, ki pa bo verjetno ostal pri McLarnu, medtem ko viri blizu italijanske ekipe prav tako izključujejo možnost vrnitve Kimija Räikkönena. Med glavne favorite za novega moštvenega kolega Fernanda Alonsa se uvrščata Paul di Resta in Nico Hulkenberg.

Kimi Raikkonen | Avtor: Reuters Reuters
Pri Ferrariju so zelo zainteresirani za prihod Buttna, vendar ima Britanec z McLarnom podpisano pogodo. Drugo težavo predstavlja časovni okvir, saj si želi Button podpisati za dve leti, medtem ko pri Ferrariju želijo skleniti enoletni dogovor. Viri zatrjujejo, da si v poskočnem konjičku želijo zagotoviti prosto mesto pred sezono 2014 v primeru prihoda Sebastiana Vettla. Predstavnki McLarna so govorice o možnosti prestopa Jensona Buttna že označili za neresnične. Za sedež Felipeja Masse naj bi se zanimal tudi Kimi Räikkönen, vendar rdeči za Finčevo vrnitev niso zainteresirani.

Kubica je veljal za skritega favorita vsaj za kakšno zmago v tej sezoni. (Foto:  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Brazilec v sedežu Ferrarija je sicer v zadnjih mesecih nekoliko popravil svojo formo, ki pa še vedno ni primerljiva s predstavami, kakršne na dirkah kaže Alonso. V italijanskem moštvu so upali na prihod Roberta Kubice, a Poljak še vedno ni okreval po hudi poškodbi, ki jo je utrpel februarja lani. ''Za prvenstvo je pomembno, da zaščitimo Felipeja. V tem trenutku zato na tem področju ni nič novega,'' je dodal Domenicali.

Komentarjev 1
  • goldberg 09:22 23.avgust 2012.

    Lepo vas prosim, kakšen button itd..Če želi ferrari imet alonsa naj mu dajo nekoga "slabšega" saj on ne zna sodelovat z nekom ki bo v ekipi enakovreden oz. da bo imel ferrari dva prva šoferja!Ne predstavljam si, da ...prikaži več bi button se spustil tako nizko...