Šport > Moto športi
24 ogledov

Massa poskuša narediti vtis na Ferrari

Fernando Alonso Felipe Massa Reuters
V zadnjih mesecih se je pojavilo nešteto govoric, da se Felipeju Massi pri ekipi Ferrari stolček že pošteno maje. Brazilec je v Silverstonu zasedel spodbudno četrto mesto, z dobrimi rezultati pa bi si morda lahko podaljšal sodelovanje z rdečimi iz Maranella.

''Če bom vozil tako kot v Silverstonu, potem nimam razlogov za skrb. Letošnji dirkalnik bo iz dirke v dirko boljši. V Nemčiji želimo ponoviti dober rezultat,'' je povedal Felipe Massa, ki bo v prihodnjih mesecih odgovorne pri Ferrariju poskušal prepričati, da je še vedno vreden sedeža v rdečem konjičku. Na dirki v Silverstonu je Brazilec zasedel četrto mesto, s čimer se je povsem približal prvim stopničkam v letošnji sezoni. Med najverjetnejšimi kandidati za zamenjavo dirkača Ferrarija sta se omenjala Sebastian Vettel in Mark Webber. Medtem ko je prvi dolgo zanikal, da se seli k rdečim in nato vendarle priznal, da ga prestop zanima, pa je drugi pred kratkim podaljšal pogodbo z Red Bullom in Massi omogočil nekoliko mirnejši spanec.

''V tem trenutku je pomembno le, da še naprej dirkam tako kot v Silverstonu. Na prejšnjih dirkah, v Montrealu in Valencii, bi lahko končal med prvih pet ali celo na odru za zmagovalce, vendar se zaradi različnih razlogov to ni zgodilo,'' je na Ferrarijevi spletni strani zapisal Massa. ''Odpeljal sem nekaj dobrih dirk in dirkalnik se bo še naprej izboljševal. V tej situaciji si predvsem želim dirkati naprej, saj vem, da je še prostor za izboljšave. Prepričan sem, da bomo napredovali vse do konca sezone. Dvajset dirk je veliko, zato sem vesel, da smo šele na polovici,'' je povedal Brazilec.

Tudi Vettel si nekoč želi dirkati za Ferrari

abu dabi kvalifikacije vettel | Avtor: EPA EPA
''Z njimi nimam nobenega dogovora, zagotovo pa me veseli, da me Montezemolo in Domenicali štejeta za dovolj dobrega. Zadovoljen sem v Red Bullu, kjer bi lahko ostal do konca kariere. Kdo ve, situacija se lahko spremeni,'' je povedal Vettel, ki je priznal, da bi nekoč z veseljem nastopil v Ferrariju. ''Če vprašate kogarkoli izmed 24 dirkačev, ali bi rad nekoč dirkal v Ferrariju, bi vsi odgovorili 'seveda'. V tem pogledu tudi jaz nisem izjema, saj gre za odlično ekipo,'' je povedal aktualni svetovni prvak, ki namerava v Red Bullu ostati najmanj do konca sezone 2014, nato pa bo razmislil o nadaljevanju športne poti. ''V Red Bullu so me praktično vzgojili. Nobene možnosti ni, da bi pobegnil skozi zadnja vrata,'' je dejal Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.