Šport > Moto športi
25 ogledov

Webber pri Ferrariju menja Masso?

vn belgije 2011 webber red bull EPA
Španski dnevnik El Confidential piše, da bo dirkač Red Bulla, Avstralec Mark Webber, po koncu sezone pri Ferrariju zamenjal Brazilca Felipeja Masso.

Že nekaj časa se govori in piše o morebitnem prihodu Marka Webbra v vrste slavne italijanske ekipe, a za zdaj je ostalo le pri govoricah. Po koncu letošnje sezone pa bi se vse skupaj utegnilo spremeniti. Felipe Massa namreč dosega vse slabše rezultate, kar že pošteno jezi njegove šefe pri Ferrariju, ki že nekaj časa iščejo zamenjavo za Brazilca. Webbru se na drugi strani po koncu letošnje sezone izteče pogodba z Red Bullom, kar je le še dodatna voda na mlin govoricam, da naj bi se naslednje leto preselil k Ferrariju.

Webber, ki je v karieri slavil sedem zmag, si sicer na vsak način želi ostati v konkurenčnem moštvu tudi po koncu letošnje sezone, a vse bolj se zdi, da pri Red Bullu zanj ne bo prostora. Ob Sebastianu Vettlu naj bi tako drugo leto dobil eden od dirkačev Torro Rossa, Daniel Ricciardo ali Jean-Eric Vergne, ki sta predstavnika nove generacije dirkačev. Vse skupaj se sicer lahko obrne na glavo, če bo Webber po koncu letošnje sezone v skupnem seštevku končal pred aktualnim prvakom.

Dolgoročno si tudi pri Ferrariju želijo mladega dirkača in že nekaj časa spremljajo Sauberjevega Sergia Pereza, vendar so v vodstvu italijanske ekipe precenili, da bo bolje, da mladi Mehičan še vsaj eno sezono nabira izkušnje. V tem času pa bi sedež ob Fernandu Alonsu lahko zasedel izkušeni Webber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.