Kek: "Malce podlegli pričakovanjem!"

Foto: Žurnal24 Slovenci se bodo še krčevito borili za uvrstitev na Euro 2012. (Foto: Boštjan Ta
Z odzivi po tekmi proti Italiji zaključujemo pri slovenskem selektorju Matjažu Keku, ki priznava, da je Slovenija morda celo podlegla velikim pričakovanjem. Boštjan Cesar kljub suspenzu ostaja s soigralci.
Oglej si celoten članek
Vsi skupaj, najprej jaz in nato igralci, bomo morali dati več. Danes je bilo to v nekem krču, v nekem … Nismo odigrali tako, kot znamo in zmoremo. Saj pravim – ko sprejmeš način igranja nasprotnikov, potem imaš vedno težave, kot smo jih imeli mi danes. Še enkrat ponavljam: Italijani so zasluženo zmagali.
Matjaž Kek

Slovenski selektor Matjaž Kek je po porazu z Italijo priznal, da so njegovi fantje na kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2012 morda malce pregoreli v (pre)veliki želji: "Pričakovanja so bila zares velika, morda smo jim malo tudi podlegli," je povedal Mariborčan. "Toda Italijani so bili boljši. Mi nismo bili na nivoju, kot bi morali biti za takšnega nasprotnika. Prehitro smo sprejeli njihov način igranja, kjer so oni najboljši. Pustili smo jim, da so razvili vse svoje kvalitete. Preprosto nismo jim bili enaki, tako da je Italija zasluženo zmagala," je še dodal prvi mož slovenske stroke.

Kek kljub vsemu ni želel sprejeti namigovanj, da je bila to morda celo usodna tekma kvalifikacij, kjer ima Slovenija še naprej sedem točk, a se jim je na drugem mestu z enakim številom zdaj pridružila še Srbija.

"Ne (ni usodna tekma, op. p.). Italijani so sicer zdaj pobegnili na prvem mestu, toda v ozadju se še zapleta, zgodi se lahko še vse. Že čez štiri dni nas čaka tekma, kjer tako Severnim Ircem kot nam šteje samo pozitiven rezultat – zmaga. Treba se bo dobro regenerirati, kar je po takšni tekmi težko," je povedal slovenski selektor in dodal:

"Vsi skupaj, najprej jaz in nato igralci, bomo morali dati več. Danes je bilo to v nekem krču, v nekem … Nismo odigrali tako, kot znamo in zmoremo. Saj pravim – ko sprejmeš način igranja nasprotnikov, potem imaš vedno težave, kot smo jih imeli mi danes. Še enkrat ponavljam: Italijani so zasluženo zmagali."

Danes so Italijani zelo dobro odigrali na sredini igrišča, zelo težko jih je bilo pokrivati, čeprav smo vedeli, kako se bodo postavili. Nekako smo zamujali pri odvzemu žog, ni nam uspelo priti ven iz tiste težke postavitve.
Zlatko Dedič

Dedič: "Zamujali smo pri odvzemu žog!"
Tekmo je v konici napada ob Milivoju Novakoviču začel Zlatko Dedič, ki je spet garal kot v najboljših časih, toda pravega učinka ni imel: "Smo dovolj izkušeni, za sabo imamo dosti tekem, žal se nam danes ni izteklo. Moramo vedeti, da smo igrali proti vrhunski ekipi z vrhunskim trenerjem, ki je zelo dobro postavljena na igrišču. Poskušali smo jim parirati, a danes nam ni uspelo. V torek imamo novo priložnost in prepričan sem, da jo bomo izkoristili," je po tekmi razglabljal Primorec.

Razloge za poraz je tudi napadalec Bochuma, tako kot večina njegovih soigralcev, iskal na sredini igrišča, ki ni dajala dovolj podpore obrambi, kaj šele napadu: "Danes so Italijani zelo dobro odigrali na sredini igrišča, zelo težko jih je bilo pokrivati, čeprav smo vedeli, kako se bodo postavili. Nekako smo zamujali pri odvzemu žog, ni nam uspelo priti ven iz tiste težke postavitve. Nimamo kaj – igrali smo proti zelo težkemu nasprotniku, proti močni Italiji, in izgubili," je še sklenil Dedič.

Iličić: "Da nisem igral? Selektorjeva odločitev!"
Vezist Palerma Josip Iličić je v igro vstopil ob precej nesrečnem trentku, ravno ko so se Italijani še veselili vodilnega gola Thiaga Motte. "Jojo" je takoj malce popravil mlačno predstavo svojih soigralcev, toda ključne poteze vseeno ni zmogel:

"To je odločitev selektorja, ne moja. Pripravljen sem bil za igro, selektor se je odločil drugače in to je to," se v debate o tem, ali je morda pričakoval igro od prve minute, ni želel spuščati Iličić. "Predvsem njihova agresivnost (je odločila, op. p.). Morali bi jim vrniti z isto mero, toda danes smo bili malce premalo agresivni. Tako je v nogometu. Nekaj je tudi sreče, zadeli smo prečko … Tudi jaz sem v Italiji občutil, da mediji pravijo, kako je ob zamenjavi generacije to slabša ekipa kot prej. Toda današnja tekma je bil le dokaz več kvalitete te reprezentance in njenih nogometašev," je še dodal.

Nismo razvili svoje igre in mogoče smo Italijanom preveč pustili igrati. Težko je bilo igrati z njihovim rombom v vezni liniji, ampak cela ekipa ni bila prava, tako bom rekel – od prvega do zadnjega.
Boštjan Cesar

Suspendirani Cesar: "S fanti ostajam do odhoda!"
Preštevanje "mrtvih" po tekmi z Italijo bo mučen posel za slovenski strokovni štab, sploh ker se bodo morali na tekmo s Severno Irsko pripravljati brez Boštjana Cesarja, ki zaradi rumenega kartona ne bo imel pravice nastopa. Branilec je kljub poškodbi nosu z masko na glavi brez večjih težav odigral celo tekmo:

"S fanti grem še na Ptuj, z njimi bom še dva dni do odhoda v Belfast, potem pa se vračam v klub," je po tekmi povedal Cesar. "V Ljubljano so (Italijani, op. p.) prišli po točke, tako so se tudi postavili. Gotovo so to vrhunski igralci. Bilo je veliko 'fajta', a vse je bilo korektno, kar smo pokazali tako eni kot drugi.

"Nismo razvili svoje igre in mogoče smo Italijanom preveč pustili igrati," je razloge za poraz začel naštevati Ljubljančan in opozoril tudi na taktično postavitev gostov: "Težko je bilo igrati z njihovim rombom v vezni liniji, ampak cela ekipa ni bila prava, tako bom rekel – od prvega do zadnjega. Celo tekmo smo bili premalo agresivni, tako da so oni razvili svojo igro, mi pa je nismo.
Tudi v prejšnjih kvalifikacijah smo pokazali, da smo po porazu v Belfastu nanizali same zmage in zakaj ne bi tudi zdaj?"
je še optimistično zaključil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.