Kek: Največ bo izgubil klub!

Foto: Profimedia Matjaž Kek
V taboru hrvaškega prvaka se, kot kaže, obetajo korenite kadrovske spremembe.
Oglej si celoten članek

Predsednik hrvaškega prvoligaša Damir Mišković, ki je na trenerski stolček posadil slovenskega strokovnjaka Matjaža Keka, naj bi resno razmišljal o odpovedi vseh funkcij in umiku iz nogometnega sveta.

Rijeka je po rekordni lanski sezoni letos zabeležila že sedem porazov v 1. HNL in se nahaja šele na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Nič bolje ji ne kaže v Ligi Evropa, kjer ima pred obračunom šestega kroga na računu štiri točke in zaseda zadnje mesto v skupini D. O evropski usodi Kekovih varovancev bo odločala četrtkova tekma z AC Milanom.

Predsednik Mišković naj bi se poigraval z idejo o prekinitvi vseh funkcij, poroča Novilist.hr, k temu pa naj bi ga spodbudilo sporočilo navijaške skupine Armada, ki je med sobotno tekmo s Hajdukom razgrnila transparent z napisom: "Odj**i, mafija." Gre za del sporočila, ki so ga navijači želeli posredovati predsedniku. Drugi del z napisom "naša toleranca ima mejo, prišel si do zadnje postaje" so zaplenili varnostniki.

Mišković se tekme ni udeležil iz zdravstvenih razlogov.

Foto: Profimedia damir mišković

Ostre besede navijaške skupine so posledica slabih rezultatov, kaplja čez rob pa je bila skupna fotografija z osovraženim Zdravkom Mamićem, s katerim se je Mišković (na sliki desno) skrivoma sestal v neki zagrebški restavraciji, vendar so ju pri tem fotografirali hrvaški novinarji.

Mišković je za torek naznanil posebno tiskovno konferenco, na kateri naj bi razkril več podrobnosti o morebitnem odstopu s položaja. O možnosti njegovega slovesa je spregovoril tudi nekdanji slovenski selektor.

"Bojim se, da bo največ izgubila Rijeka. To je moj edini komentar. Rijeka ni le klub, ampak religija te regije. V tem cirkusu bo izgubila največ. Tega si ni zaslužila," je dejal Kek.

Navijači človeku, ki je zaslužen za najuspešnejše obdobje Rijeke, zamerijo poslovni in prijateljski odnos z Zdravkom Mamićem, obenem pa mu očitajo, da se pred prihajajočimi volitvami za predsednika HNS ni postavil na stran Daria Šimića, glavnega izzivalca obstoječega predsednika Davorja Šukerja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:38 4. December 2017.

    to bo še zelo zanimivo po eni strani, rjeki želim vse dobro, drugače sem navijač tretjeligaša varteksa, ki je premagoval …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.