Šport > Nogomet
6123 ogledov

Kek: Največ bo izgubil klub!

Matjaž Kek Kek je Rijeki pomagal do prvega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba.
V taboru hrvaškega prvaka se, kot kaže, obetajo korenite kadrovske spremembe.

Predsednik hrvaškega prvoligaša Damir Mišković, ki je na trenerski stolček posadil slovenskega strokovnjaka Matjaža Keka, naj bi resno razmišljal o odpovedi vseh funkcij in umiku iz nogometnega sveta.

Rijeka je po rekordni lanski sezoni letos zabeležila že sedem porazov v 1. HNL in se nahaja šele na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Nič bolje ji ne kaže v Ligi Evropa, kjer ima pred obračunom šestega kroga na računu štiri točke in zaseda zadnje mesto v skupini D. O evropski usodi Kekovih varovancev bo odločala četrtkova tekma z AC Milanom.

Predsednik Mišković naj bi se poigraval z idejo o prekinitvi vseh funkcij, poroča Novilist.hr, k temu pa naj bi ga spodbudilo sporočilo navijaške skupine Armada, ki je med sobotno tekmo s Hajdukom razgrnila transparent z napisom: "Odj**i, mafija." Gre za del sporočila, ki so ga navijači želeli posredovati predsedniku. Drugi del z napisom "naša toleranca ima mejo, prišel si do zadnje postaje" so zaplenili varnostniki.

Mišković se tekme ni udeležil iz zdravstvenih razlogov.

damir mišković | Avtor: Profimedia Profimedia

Ostre besede navijaške skupine so posledica slabih rezultatov, kaplja čez rob pa je bila skupna fotografija z osovraženim Zdravkom Mamićem, s katerim se je Mišković (na sliki desno) skrivoma sestal v neki zagrebški restavraciji, vendar so ju pri tem fotografirali hrvaški novinarji.

Mišković je za torek naznanil posebno tiskovno konferenco, na kateri naj bi razkril več podrobnosti o morebitnem odstopu s položaja. O možnosti njegovega slovesa je spregovoril tudi nekdanji slovenski selektor.

"Bojim se, da bo največ izgubila Rijeka. To je moj edini komentar. Rijeka ni le klub, ampak religija te regije. V tem cirkusu bo izgubila največ. Tega si ni zaslužila," je dejal Kek.

Navijači človeku, ki je zaslužen za najuspešnejše obdobje Rijeke, zamerijo poslovni in prijateljski odnos z Zdravkom Mamićem, obenem pa mu očitajo, da se pred prihajajočimi volitvami za predsednika HNS ni postavil na stran Daria Šimića, glavnega izzivalca obstoječega predsednika Davorja Šukerja.

Komentarjev 1
  • cristiano 17:38 04.december 2017.

    to bo še zelo zanimivo po eni strani, rjeki želim vse dobro, drugače sem navijač tretjeligaša varteksa, ki je premagoval dinamo, hajduk in rjeko v odločilnih tekmah v pokalu finala ;)

Sorodne novice