Šport > Nogomet
554 ogledov

Kek: Nikamor ne bom pobegnil

Matjaž Kek
Matjaž Kek je v vse večjih težavah pri Rijeki.

Matjaž Kek, ki je v minuli sezoni Rijeko popeljal do zgodovinske dvojne krone, mnogi ljubitelji slovenskega nogometa pa bi ga znova radi videli na klopi Slovenije, je v vse večjih težavah. S klubom je doživel četrti zaporedni poraz, kar se nogometašem z Reke ni zgodilo od leta 2006. Tokrat je Rijeko z 1:0 premagala Lokomotiva.

"Lokomotiva je zabila, mi nismo. Za nas je dobro, da prihaja reprezentančni premor. Vse smo poskušali, v drugem polčasi ustvarjali pritisk. Znova smo prejeli naiven gol," je dejal slovenski trener po novem porazu. Kek je po dvoboju moral odgovoriti tudi na vprašanje, če še ima dovolj motiva za vodenje hrvaškega prvaka.

"Pridite na trening in se prepričajte o tem. Še vedno imam velik motiv, veliko željo za delo v klubu. Karkoli se bo zgodilo, bom ostal blizu kluba. Ne razmišljam o odhodu. Razne špekulacije so mnogo tega porušile, veliko reči je bilo vzeto iz konteksta. Vse ni bilo ravno korektno do mene, a takšno je življenje trenerja. Ko pa nekdo sumi v moje motive, je to zame žaljivo. V pogovoru z vodilnimi v klubu bomo iskali rešitev. Klub je najpomembnejši. Menim, da sem dal svoj del pri dvigu tega kluba. Kakšen trener bi bil, če bi zdaj pobegnil? Poskušali se bomo izvleči. Imam precej klicev, ampak moje srce še naprej bije za Rijeko," je povedal Kek.

"Nihče v klubu ne sme bežati od odgovornosti, jaz kot prvi. Najlažje bi bilo zdaj pobegniti v Slovenijo, a nimam takšnega karakterja. Z družino sem se že pogovoril, še naprej bom prebival v Opatiji. Počutim se nizkega, ko se mi očitajo neke reči. Prosim, da ne sumite v moje želje in motive," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice