Kek priznal: Zmotil sem se

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Matjaž Kek se je posul s pepelom.
Oglej si celoten članek

Aktualni slovenski selektor Matjaž Kek, ki je v preteklosti izjemno uspešno vodil hrvaški nogometni klub HNK Rijeka, je imel v svojih vrstah tudi hrvaškega krilnega napadalca Mislava Oršića, a ga je tedaj skupaj z mnenjem vodstva kluba izpustil na posodo v Celje, nato pa še v Južno Korejo. Zdelo se je, da je njegova kariera v resnem nogometu že zaključena, toda nato se je po treh letih v Koreji leta 2018 vrnil v Dinamo Zagreb, kjer se je izoblikoval v izjemnega nogometaša. Takšnega, da si je prislužil mesto v hrvaški nogometni reprezentanci, zablestel na nedavnem SP v nogometu in si prislužil prestop v premierligaški klub Southampton.

"Če zdaj pogledamo nazaj, bi lahko rekli, da sem naredil napako, da smo v Rijeki naredili napako. No, če sem naredil napako, pa naj bo. Res sem vesel, da je Oršić zrasel v takšnega igralca in predvsem v takšnega človeka, da je naredil vse, kar je naredil," je v pogovoru za hrvaški portal Germanijak dejal slovenski selektor Matjaž Kek. Nato je skušal pojasniti, zakaj je prišlo do tega, da so v klubu spregledali izjemen talent mladega hrvaškega nogometaša. "A v tistih letih na Rijeki smo lovili rezultate, imel sem veliko kakovostnih igralcev, Oršić je bil še mlad, pa še vračal se je k nogometu po neprijetni poškodbi, kot igralca ga sploh nisem mogel v popolnosti doživeti," je razložil Štajerec, ki je kar pet let vodil hrvaškega prvoligaša Rijeko. "Vse, kar je Oršić v svoji karieri naredil, je fantastično. Pravzaprav se ne morem spomniti takega igralca, Oršićeva nogometna pot je edinstvena," je zaključil danes 61-letni strateg. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.