Šport > Nogomet
14335 ogledov

Kek priznal: Zmotil sem se

Matjaž Kek Profimedia
Matjaž Kek se je posul s pepelom.

Aktualni slovenski selektor Matjaž Kek, ki je v preteklosti izjemno uspešno vodil hrvaški nogometni klub HNK Rijeka, je imel v svojih vrstah tudi hrvaškega krilnega napadalca Mislava Oršića, a ga je tedaj skupaj z mnenjem vodstva kluba izpustil na posodo v Celje, nato pa še v Južno Korejo. Zdelo se je, da je njegova kariera v resnem nogometu že zaključena, toda nato se je po treh letih v Koreji leta 2018 vrnil v Dinamo Zagreb, kjer se je izoblikoval v izjemnega nogometaša. Takšnega, da si je prislužil mesto v hrvaški nogometni reprezentanci, zablestel na nedavnem SP v nogometu in si prislužil prestop v premierligaški klub Southampton.

"Če zdaj pogledamo nazaj, bi lahko rekli, da sem naredil napako, da smo v Rijeki naredili napako. No, če sem naredil napako, pa naj bo. Res sem vesel, da je Oršić zrasel v takšnega igralca in predvsem v takšnega človeka, da je naredil vse, kar je naredil," je v pogovoru za hrvaški portal Germanijak dejal slovenski selektor Matjaž Kek. Nato je skušal pojasniti, zakaj je prišlo do tega, da so v klubu spregledali izjemen talent mladega hrvaškega nogometaša. "A v tistih letih na Rijeki smo lovili rezultate, imel sem veliko kakovostnih igralcev, Oršić je bil še mlad, pa še vračal se je k nogometu po neprijetni poškodbi, kot igralca ga sploh nisem mogel v popolnosti doživeti," je razložil Štajerec, ki je kar pet let vodil hrvaškega prvoligaša Rijeko. "Vse, kar je Oršić v svoji karieri naredil, je fantastično. Pravzaprav se ne morem spomniti takega igralca, Oršićeva nogometna pot je edinstvena," je zaključil danes 61-letni strateg. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.