Kek se bo rešil še treh

Foto: Žurnal24 Kek bo potegnil črto pod seznamom nogometašev, ki bodo šli na SP. (Foto: Dejan M
Selektor Matjaž Kek bo v torek s seznama za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki črtal še tri nogometaše. S formo ekipe še ni zadovoljen, saj ni takšna, kot je bila novembra.
Oglej si celoten članek

"Še kar nekaj nam manjka do ravni iz novembra," pred zadnjim tednom priprav pred odhodom v Južnoafriško republiko pravi slovenski selektor Matjaž Kek. V torek bo sporočil, katere tri igralce je kot zadnje črtal s seznama potnikov na svetovno prvenstvo (SP).

Minilo je pol leta
Od velike zmage nad Rusi konec novembra je minilo že več mesecev. Zato Keka padec uigranosti v slovenski izbrani vrsti ne preseneča. "Lahko rečem, da skupaj nismo bili kar pol leta, saj je bil Katar le velik cirkus in nič drugega," se je pripravljalne tekme, ko se je več govorilo o premijah kot o nogometu, spomnil selektor. "Ne smemo pozabiti, da smo bili pred Rusi skupaj avgusta, septembra in tudi oktobra. Bili smo v strahovitem ritmu. Igrali smo veliko in se iz tekme v tekmo dvigovali. Zdaj moramo določene stvari spet spraviti na svoje mesto. Potrebujemo nekaj časa, da pridemo do tiste ravni. In to je veliko delo," je razložil vodja slovenskega strokovnega štaba. Slovenija je od začetka septembra in prijateljske tekme z Anglijo v Londonu v dobrih dveh mesecih odigrala kar šest reprezentančnih tekem.

Danes zadnje krčenje

Kek mora v torek do polnoči mednarodni nogometni organizaciji (Fifa) predložiti svoj končni seznam 23 igralcev, ki bodo odpotovali v Južnoafriško republiko. To pomeni, da mora iz trenutne skupine odstraniti še tri nogometaše. Za glavne kandidate veljajo Elvedin Džinič, Suad Filekovič, Darijan Mataič, Andrej Komac in Tim Matavž. Veliko je odvisno tudi od tega, koliko nogometašev iz posameznih linij (obramba, sredina, napad) bo Kek na koncu odpeljal na SP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.