Šport
2 ogledov

Kek se bo rešil še treh

Kek bo potegnil črto pod seznamom nogometašev, ki bodo šli na SP. (Foto: Dejan M Žurnal24 main
Selektor Matjaž Kek bo v torek s seznama za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki črtal še tri nogometaše. S formo ekipe še ni zadovoljen, saj ni takšna, kot je bila novembra.

"Še kar nekaj nam manjka do ravni iz novembra," pred zadnjim tednom priprav pred odhodom v Južnoafriško republiko pravi slovenski selektor Matjaž Kek. V torek bo sporočil, katere tri igralce je kot zadnje črtal s seznama potnikov na svetovno prvenstvo (SP).

Minilo je pol leta
Od velike zmage nad Rusi konec novembra je minilo že več mesecev. Zato Keka padec uigranosti v slovenski izbrani vrsti ne preseneča. "Lahko rečem, da skupaj nismo bili kar pol leta, saj je bil Katar le velik cirkus in nič drugega," se je pripravljalne tekme, ko se je več govorilo o premijah kot o nogometu, spomnil selektor. "Ne smemo pozabiti, da smo bili pred Rusi skupaj avgusta, septembra in tudi oktobra. Bili smo v strahovitem ritmu. Igrali smo veliko in se iz tekme v tekmo dvigovali. Zdaj moramo določene stvari spet spraviti na svoje mesto. Potrebujemo nekaj časa, da pridemo do tiste ravni. In to je veliko delo," je razložil vodja slovenskega strokovnega štaba. Slovenija je od začetka septembra in prijateljske tekme z Anglijo v Londonu v dobrih dveh mesecih odigrala kar šest reprezentančnih tekem.

Danes zadnje krčenje

Kek mora v torek do polnoči mednarodni nogometni organizaciji (Fifa) predložiti svoj končni seznam 23 igralcev, ki bodo odpotovali v Južnoafriško republiko. To pomeni, da mora iz trenutne skupine odstraniti še tri nogometaše. Za glavne kandidate veljajo Elvedin Džinič, Suad Filekovič, Darijan Mataič, Andrej Komac in Tim Matavž. Veliko je odvisno tudi od tega, koliko nogometašev iz posameznih linij (obramba, sredina, napad) bo Kek na koncu odpeljal na SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.