Kek sporočil Hrvatom: "Glejte, žal moram reči..."

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Matjaž Kek meni, da je kljub porazu v polfinalu hrvaškim nogometašem uspel nov neverjeten uspeh, obenem pa je tudi povedal svoje mnenje glede sporne enajstmetrovke, ki je prelomila srečanje.
Oglej si celoten članek

Hrvaška nogometna reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva doživela poraz proti Argentini, ki je bila boljša s 3:0. Četa Zlatka Dalića se bo tako v soboto pomerila za tretje mesto s poražencem dvoboja med Francijo in Marokom. Toda kljub porazu ter "le" obračunu za tretje mesto mora biti hrvaška javnost ponosna na svoje junake, je v pogovoru za hrvaške sporočil legendarni slovenski trener Matjaž Kek.

"Za začetek, to je še vedno vrhunski rezultat Hrvaške. Ne smete biti žalostni, niti razočarani. Resnično ne bi želel, da se sedaj pojavijo določeni 'strokovnjaki', ki bodo na vse možne načine začeli pljuvati po 'vatrenih'," je pogovor za hrvaške medije začel slovenski strokovnjak, ki je pustil izjemno globok pečat v hrvaškem nogometu, saj je postal prvi trener, ki je z Reko osvojil državno prvenstvo, temu pa dodal še dva hrvaška pokala in en superpokal.

Foto: Profimedia Matjaž Kek

"Dobro, Argentina je bila boljša, verjetno imamo vsi tak občutek po tej tekmi. Hrvaška tokrat ni bila prava, toda to še ne pomeni, da mora zdaj potoniti. Pred vami je še ena izjemno pomembna tekma za tretje mesto. Do sobote je potrebno zaceliti rane, se spočiti ter z vsemi silami kreniti po bron," je Hrvatom sporočil slovenski selektor, ki ima tudi izkušnje z največjega reprezentančnega tekmovanja, potem ko je Slovenijo vodil na svetovnem prvenstvu leta 2010.

"Pravzaprav je Hrvaška do tega usodnega penala igrala tako, kot je želela. Tekmo je speljala na svoj mlin. Šlo je zelo podobno tekmo tisti proti Braziliji, a je nato prišlo do te usodne napake, ko je ena dolga žoga razparala hrvaško obrambo in Argentina je prišla do penala," je svoje videnje tekme podal Kek, preden ga je pričakalo eno izmed najbolj perečih vprašanj, ki pretresajo nogometno javnost - ali je sploh šlo za prekršek za enajstmetrovko? "Glejte, žal moram reči, da bi v večini primerov spoštovanja vredni sodniki v takšni situaciji dosodili penal," je odgovoril Kek.

Po porazu Mnenja deljena, Hrvati prepričani, da je kriv sodnik

"Vsi skupaj se morate zavedati, da je Hrvaška znova dosegla neverjeten uspeh, ves svet ponovno govori o Hrvaški. Dvakrat zapored ste se uvrstili v polfinale svetovnih prvenstev, to so nepozabni rezultati. Zavedajte se, to je čudež, ne glede na tekmo, na kateri niste bili na najvišjem nivoju in je Argentina zasluženo napredovala v finale," je še hrvaški javnosti sporočil Kek, preden je zaključil:

"Verjamem, da bo predvsem Luka Modrić uspel dvigniti svojo ekipo, da bodo 'vatreni' z vsemi silami krenili po ta bron. Zelo pomemben bron. Hrvaška mora na tej tekmi kreniti na vse ali nič, ne smejo se ji dogajati takšne obrambne napake. Želel pa bi še enkrat čestitati Zlatku Daliću in vašim nogometašem za sijajne rezultate v Katarju."

V živo Messijev gol pospremili s sočnimi kletvicami, nato pa šok

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:17 14. December 2022.

    Kaj je to vatreni? Ali je kaj z vato v vezi?

  • 15:53 14. December 2022.

    Uuuh, tale Kekec pa je, strokovnjak ! Le kdo ga ima za legendo. Zanj je, nogomet filozofija in to stalno …

  • 11:17 14. December 2022.

    Odličen komentar Keka.Bil je čisti penal,kar je povedal tudi bivši Hr.sodnik Beusan,še več dejal je da bi sodnik lahko izključil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.