Šport > Nogomet
3609 ogledov

Messijev gol pospremili s sočnimi kletvicami, nato pa šok

Zagreb, tekma
1/8
Hrvaško glavno mesto je dihalo s svojimi nogometaši. A ni pomagalo.

Hrvaška izbrana vrsta se je prebila v polfinale svetovnega prvenstva v Katarju in tako znova dosegla velik uspeh. V domovini so že s tem priljubljeni 'vatreni' (ognjeni; op.p.) znova postali junaki, dvoboj z Argentinci pa je bil dogodek, ki se ga ne sme zamuditi. 

Tako je bilo tudi v Zagrebu, kjer so navijači z zastavami in navijaškimi rekviziti napolnili Trg bana Jelačića, kjer so si lahko na velikem zaslonu ogledali obračun svoje reprezentance. Ustavile jih niso niti zelo nizke temperature.

Do prvega strela so v 25. minuti sicer prišli Argentinci. Od daleč je sprožil Enzo Fernandez, Dominik Livaković je s skokom v svojo levo žogo uspel odbiti. Na drugi strani je po lepi akciji Matea Kovačića dišalo po nevarni akciji Hrvatov, a so Južnoameričani vse skupaj prekinili s prekrškom. Podaja s prostega strela je bila hitro izbita.

V 32. minuti pa si je Argentina po posredovanju Livakovića prislužila enajstmetrovko ... K žogi je stopil Messi in s strelom pod prečko premagal sicer pri strelih z bele pike izjemno dobrega hrvaškega čuvaja mreže.

Hitro za tem so po napaki Sose prejeli še en zadetek. Argentinci so tako vpovedli z 2:0.

A na Trgu Bana Jelačića še izgubili upanja ...

Je pa to izginjalo ob vse manjšem številu minut, ki so bile na voljo za preobrat, po tretjem zadetku Argentine pa je bilo le še malo tistih, ki so upali na čudež.

Ta se ni zgodil.

Komentarjev 2
  • robi2107 02:17 14.december 2022.

    Upam, da bojo tekmo za 3. mesto pušili pet nula.

  • Ender3 00:19 14.december 2022.

    Noro, kaj se je drevi dogajalo po njihovi lepi. Panos gor ali dol višek, euforičnega pričakovanja.

Sorodne novice