Šport > Nogomet
2159 ogledov

"Slovenci, Srbi ... vsi bi bili radi Hrvati"

HRT
Na Hrvaškem prekipevajo od ponosa po uvrstitvi v polfinale svetovnega prvenstva v Katarju.

Hrvaška nogometna reprezentanca se je v Katarju še drugič zapored uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva. Aktualni svetovni podprvaki izpred štirih let v Rusiji se bodo za vnovičen nastop v velikem finalu udarili z Argentinci.

Kylian Mbappe Neusmiljeno Šport O tej reakciji danes govori ves svet

Potem ko so v izločilne boje napredovali z zmago in dvema remijem v skupinskem delu, so kockasti v osmini finala po streljanju enajstmetrovk izločili Japonsko, v četrtinalu pa so bili v loteriji z bele točke uspešnejši še od Brazilije.

Nogometna evforija na Hrvaškem se pred polfinalnu obračunom z Argentino počasi približuje vrhuncu, vendar pa jih na dvoboju z južnoameriško velesilo čaka vse prej kot lahka naloga, še posebej če gre verjeti obtožbam iz portugalskega tabora, kjer so prepričani, da je v Katarju vse nared za končno slavje Lionela Messija in druščine. Več o tem TUKAJ

Pepe "Nedopustno!" Šport Portugalska teorija zarote slaba novica za Hrvaško
 
Nov velikanski uspeh hrvaškega ekipnega športa je po zmagi nad Brazilijo v studiu hrvaške radiotelevizije HRT pospremil nogometni trener, poznavalec in strokovni komentator Tomislav Stipić, ki je ob tej priložnosti podal zanimivo sodbo o drugih narodih v regiji.

"Ko takole gledam tuje medije, je Hrvaška na zelo dobri poti do izgradnje kultnega statusa v nogometu, kakršnega nima nobena druga reprezentanca na svetu. Brez škandalov, s pozitivnim mišljenjem, energijo in najboljšimi navijačmi na svetu. Vse to je 'made in Croatia'. To nam omogoča zmagovanje v zadnjih minutah. Vsi naši sosedi, naj so to Slovenci, Madžari, Srbi, Bosanci, Črnogoroci, vsi bi bili radi Hrvati, ker smo ponosni na to, kar imamo, zato drugi pogledujejo proti nam in nas občudujejo," je dejal Stipić.

Hrvaške nogometaše v torek ob 20. uri čaka polfinalni obračun z Argentino. V drugem polfinalnem paru se bosta dan kasneje ob isti uri pomerili reprezentanci Maroka in Francije.

Harry Kane Povsem skrušen Šport Kane prevzel odgovornost za izpad Anglije
Komentarjev 9
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 18:18 12.december 2022.

    Če človek ne zna in zmore drugega, kot igrati nogomet, se mu tudi misli vrtijo le okoli tega. Pa obstaja nebroj drugih dejavnost, ob katerih človek je človek zadovoljen in uživa.

  • Ender3 17:02 12.december 2022.

    Kakšni kockasti neki, kaj vam bo ponos, se boste preživljali z nogometom. Ne moreš srečo stalno izzivati in hraniti ljudi z nesmiselno in pretirano euforijo..

  • Stajerc 14:06 12.december 2022.

    Ta je pa res usekan.