Šport > Nogomet
210 ogledov

Kane prevzel odgovornost za izpad Anglije

Harry Kane Epa
Kapetan angleške izbrane vrste Harry Kane je v ključnem trenutku tekme zapravil enajstmetrovko, s katero bi lahko Angleži izenačili izid proti Francozom.

Po uvrstitvi Francije v polfinale nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju je selektor Didier Deschamps pohvalil svoje varovance in izpostavil njihovo srce in pogum, medtem ko so Angleži ob porazu z 1:2 objokovali zapravljene priložnosti na čelu s Harryjem Kanom, ki je prevzel odgovornost za poraz po zgrešeni enajstmetrovki v 84. minuti.

Anglija : Francija SP 2022 Šport Nogomet se NE vrača domov!

Dvoboj je Francija dobila po zaslugi zadetkov Aureliena Tchouamenija (17.) in Oliviera Girouda (78.). Selektor Deschamps je pohvalil pogumen pristop svojih varovancev in neizmerno željo po napredovanju v polfinale.

"Za nas je to izjemen uspeh, saj je šlo za velik obračun proti zelo dobri angleški reprezentanci. Še enkrat se uvrstiti v polfinale je nekaj edinstvenega," je na novinarski konferenci razlagal Deschamps.

Didier Deschamps | Avtor: Epa Epa

"Sami smo jim dovolili, da so izstrelili nekaj nabojev, predvsem z obema enajstmetrovkama. Toda pokazali smo, da imamo dovolj poguma in veliko srce. Ohranili smo mirne živce in izvlekli dober rezultat," je še dodal 54-letni nekdanji branilec in kapetan Francozov ob prvem naslovu svetovnih prvakov leta 1998.

Do drugega jih je vodil s klopi pred dobrimi štirimi leti v Rusiji. Na drugi strani njegov kolega Gareth Southgate še naprej išče pot do pomembnih lovorik. Nanje na Otoku čakajo vse od leta 1966 ob edinem naslovu svetovnih prvakov.

Kylian Mbappe Neusmiljeno Šport O tej reakciji danes govori ves svet

Lani je Anglija izgubila v finalu evropskega prvenstva po streljanju enajstmetrovk, tokrat je zaradi neizkoriščene najstrožje kazni ostala brez možnosti za drugi zaporedni nastop v polfinalu SP. V Rusiji so na koncu zasedli četrto mesto.

"Svojim varovancem sem dejal, da si nimajo ničesar očitati. Od sebe so dali čisto vse," je po obračunu razlagal Southgate.

Gareth Southgate | Avtor: Epa Epa

O svoji prihodnosti ni želel razglabljati, dejal pa je, da ima ta skupina nogometašev pred sabo lepo prihodnost. "Vedo, kako blizu so bili. Vedo, da so izjemno reprezentanco, svetovne prvake ogrožali do samega konca. Žogo smo imeli več v svojih nogah, večkrat smo streljali. Ponosen sem nanje že ves turnir, ne le zaradi te tekme. Veliko mladih fantov se je na največjem odru prikazalo v sijajni luči."

Neymar Na psu Šport Psihično uničenega Neymarja tolažil celo hudo bolni Pele

Tudi kapetan Kane je pohvalil moštvo, sam pa prevzel odgovornost za izpad v četrtfinalu SP.

"To noč bo težko prežvečiti. Povsem sem skrušen, celotna ekipa se počuti tako. Brezpogojno smo verjeli, da lahko dosežemo nekaj posebnega, odločile pa so malenkosti. Menim, da smo imeli več od igre, a na koncu odločajo goli. Kot kapetan za to ter zgrešeno enajstmetrovko prevzemam vso odgovornost," je dejal 29-letni napadalec Tottenhama.

Harry Kane | Avtor: Epa Epa

S 53. goli se je Kane na vrhu večne lestvice strelcev angleške reprezentance izenačil z Waynom Rooneyjem. Prave utehe v tem ni videl. Najboljši strelec francoske reprezentance Olivier Giroud pa je prav tako zadel 53. Zmagoviti zadetek na tekmi proti Angliji je bil še posebej sladek.

"Neverjeten občutek. Antoine Griezmann mi je sijajno podal, sam pa sem vseskozi verjel, da lahko pridem do prostora za strel. Zelo smo garali v obrambi, potem ko smo vnovič povedli. Na žalost smo jim dovolili še en strel z bele točke, a tudi po njem smo bili nekajkrat nevarni," je po tekmi dejal Giroud.

 | Avtor: Epa Epa

"Vse skupaj me spominja na leto 2018. Tudi takrat smo se v četrtfinalu veselili po težki tekmi proti Belgiji z 1:0. Pred štirimi leti smo bili podobno učinkoviti in mentalno močni. Ta skupina igralcev si je vsekakor zaslužila nastop v polfinalu," je dejal 36-letni napadalec Milana.

"V garderobi smo plesali in prepevali. Lepo je deliti te trenutke s temi fanti. Imeli smo nekaj sreče, a obenem moraš imeti tudi dovolj kakovosti in pravo usmeritev. Ponosen sem na reprezentanco, saj smo vedeli, da so Angleži odlični in imajo ogromen potencial," je še dodal strelec zmagovitega zadetka.

Georgina Rodriguez Oster napad Šport Ronaldova izbranka besna kot ris, poglejte, kaj je storila po tekmi

Na naslovnicah današnjih časopisov so sicer Angleži izpostavili predvsem Kanovo bolečino (The Sun) ter zlomljena levja srca (Mirror). Francoski L'Equipe se je bohotil z napisom "crunchissime" oz. hrustljavo v luči četrtfinalne poslastice. Le Figaro je dvoboj opisal kot pravi boksarski spopad, medtem ko so pri Le Monde kljub boljši igri Angležev svoje reprezentante izpostavili kot favorite za drugi zaporedni naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.