Kek vpoklical tudi še nepolnoletnega napadalca

Foto: dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Foto: dsc-photo.at/Daniel Schönherr
Kek objavil seznam za prijateljski tekmi, na njem tudi mladi Šeško.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo 1. in 4. junija igrala prijateljski tekmi. Selektor Matjaž Kek je danes objavil seznam nogometašev, na katere bo računal v Skopju proti Severni Makedoniji in proti Gibraltarju predvidoma v Kopru. Na seznamu je kar nekaj novincev, najodmevnejši pa mladi napadalec Benjamin Šeško.

Kek je, kot je v sporočilu za javnost zapisala Nogometna zveza Slovenije, za prihajajoči tekmi na zbor, ki bo 25. maja na Bledu, povabil 25 nogometašev, že danes pa je na Bledu pozdravil šest nogometašev, ki so že končali klubsko sezono. Ti bodo pod vodstvom reprezentančnega strokovnega vodstva trenirali na Bledu do petka, predvsem z namenom, da ohranijo primerno pripravljenost do reprezentančnega zbora v torek.

"Gre za konec izredno specifične sezone in na tej reprezentančni akciji imamo možnost, da z nekaj več treningi in nekaterimi novimi imeni poskušamo nadoknaditi tisti del treningov, ki nam je zaradi zgoščenega ritma tekem manjkal na zadnjih zborih. To je priložnost za nekatera nova imena," je dejal Kek in poudaril, da jih vseeno tako kot na vsaki tekmi tudi v Skopju in v Kopru zanima rezultat.

"Upam, da bo seznam ostal več ali manj enak, saj ima večina igralcev še klubske obveznosti. Prvi del na Bledu s štirimi oziroma petimi treningi bomo večinoma izkoristili z namenom, da bodo igralci, ki so že zaključili klubske obveznosti, vsaj delno ostali v ritmu," je ob objavi seznama povedal selektor Kek.

Ta je poskrbel za kar nekaj novih imen na seznamu, kot so vratar Brava Igor Vekić, branilec Domžal Sven Šoštarič Karić, vezist Tirola Žan Rogelj, napadalec Maribora Jan Mlakar ter že omenjeni Šeško iz Lieferinga oziroma Salzburga. Ta je Domžalam leta 2019 po poročanju medijev odštel približno 2,5 milijona evrov za 194 centimetrov visokega napadalca, ki je v zadnjem obdobju blestel z zadetki v drugi avstrijski ligi. Na zadnjih šestih tekmah se je vselej vpisal med strelce in zabil kar 13 golov, skupno pa je z 21. zadetki na 28 tekmah drugi strelec lige. Konec maja bo Radečan dopolnil 18 let.

Mladi Slovenec Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom"

Slovenija se je z Makedonci, ki so se prek lige narodov prebili na letošnje evropsko prvenstvo, v preteklosti pomerila že šestkrat. Zadnja tekma med Severno Makedonijo in Slovenijo je bila v sklopu kvalifikacij za EP 2020, Makedonci, ki bodo na EP igrali z Avstrijo, Nizozemsko in Ukrajino, pa so v Skopju slavili z 2:1. Edini gol za Slovenijo je takrat dosegel Josip Iličić, ki je tudi tokrat na slovenskem seznamu.

Z Gibraltarjem pa se Slovenija v svoji nogometni zgodovini še ni pomerila. Ta tekma bo 259. obračun Slovenije. Gibraltar je bil sicer šele leta 2013 sprejet kot polnopravni član v Evropsko nogometno zvezo, tri leta pozneje pa še v mednarodno.

Seznam igralcev za Severno Makedonijo in Gibraltar:

  • vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (US Salernitana), Igor Vekić (Bravo)
  • branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec), Sven Šoštarič Karić (Domžale)
  • vezisti: Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Domen Črnigoj (Unione Venezia), Sandi Lovrić (Lugano), Leo Štulac (Empoli), Nino Kouter (Mura), Žan Rogelj (Tirol)
  • napadalci: Josip Iličić (Atalanta), Andraž Šporar (Braga), Damjan Bohar (Osijek), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Jan Mlakar (Maribor), Benjamin Šeško (Liefering)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.