Keltom poškodbe ne morejo do živega

Foto: Epa
Foto: Epa
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali eno tekmo končnice.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Boston Celtics so uspešno začeli polfinale vzhodne konference proti Philadelphia 76ers in prvo tekmo v boju na štiri zmage dobili s 117:101. Junak večera v domači dvorani TD Garden je bil Terry Rozier, ki je k zmagi prispeval 29 točk, osem skokov in šest podaj. 

Ob Rozierju sta se izkazala še Al Horford s 26 in Jayson Tatum z 28 točkami, Boston, ki je v drugi krog končnice NBA napredoval po tesni zmagi s 4:3 nad Milwaukee Bucks, ob tem pa ima na seznamu poškodovanih zvezdnike Kyrieja Irvinga, Jaylena Browna in Gordona Haywarda, pa je v polfinalu vzhoda povedel z 1:0.

"Vedno sem videl potencial v Terryju. Menim, da je danes odlično izkoristil ponujeno priložnost," je po tekmi Horford dejal o Rozierju in ocenil tekmo: "Mislim, da smo danes zlasti v obrambnih nalogah blesteli prav vsi, od prvega do zadnjega na parketu. Tako smo tekmecem preprečili, da bi se razigrali."

Druga tekma dvoboja bo na sporedu v četrtek prav tako v Bostonu.

Tretji nosilci končnice Sixers so v konferenčni polfinale napredovali po razmeroma gladki zmagi nad Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića v uvodnem krogu, ko so v zmagah slavili s 4:1. Kelti pa so se izkazali za precej bolj trdožive tekmece, čeprav je Joel Embiid blestel z 31 točkami in 13 skoki. J.J. Redick je za Philadelphio dodal 20 točk, Ben Simmons pa 18.

NBA, 2. krog končnice:

VZHOD, 1. tekma:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 117:101  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.