Kidd stopil v bran Dončiću: "Prav je naredil"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je bil še drugič na treh tekmah neuspešen pri metu za zmago.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić z metom v zadnji sekundi ni uspel preprečiti zmage New Orleans Pelicans, kar je se mu je zgodilo drugič v sezoni, potem ko je bil že na uvodnem obračunu neuspešen proti Phoenix Suns.

"Dva težka meta," je neuspeh komentiral 23-letnik. "Ostali sta dve, tri sekunde. Razdalja je bila velika, trojke mi niso šle skozi obroč. Moj met bi verjetno moral biti boljši," je dodal.

NBA Dončić Dallas vrnil v igro, znova je odločal zadnji met

Namignil je tudi, da so v ekipi morda nekoliko podcenjevali nasprotnike. "Slaba obramba. V prvi četrtini smo igrali slabo obrambo. Začeli smo preveč sproščeno," je dejal.

Trener Dallas Jason Kidd je medtem še enkrat izrazil zaupanje v odločitve prvega zvezdnika. "Vedeli smo, da sledi podvajanje, vendar nismo naredil tistega, kar bi morali. Luka je moral metati iz težkega položaja. Velikokrat računamo, da nas bo rešil. Morali bomo odigrati bolje."

Video Dončić neslavno pristal na zadnjici, nato pa ... Končno Evforija v Dallasu: Dončić sploh ni najboljši Maverick!

Pred tem je Dončić štiri sekunde pred koncem zadel polaganje za znižanja zaostanka na 111:112. "Lahko bi zahteval minuto odmora, toda žoga je bila pri Luki in zaupam njegovi odločitvi. Polaganje je bilo vsekakor pametna izbira, saj smo s tem odločitev o zmagovalcu prenesli na črto za proste mete, mi pa smo imeli žogo za zmago ali izenačenje. To se je tudi zgodilo. Verjetno so vsi pričakovali, da bo Luka vrgel trojko, meni pa se je zdelo, da je izbral pravo potezo," je sklenil trener.

Fenomen Dončiću uspelo kot prvemu v zgodovini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:19 27. Oktober 2022.

    Dejansko bi šli lahko na 2 piki, izenačenje in podaljške. Pa si tega verjetno nihče ne želi. Plus tega, se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.