Kimi le začasno, Ferrari hoče Vettla

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Red Bulla Mark Webber je prepričan, da je prihod Kimija Räikkönena le kratkotrajna rešitev Ferrarija, ki si želi v Maranello zvabiti Sebastiana Vettla.
Oglej si celoten članek

Avstralski dirkač Mark Webber je šokiral z izjavo, da vrnitev Kimija Räikkönena, ki bo v sezoni 2014 spet dirkal s poskočnim konjičkom, pomeni le začasno rešitev Scuderie iz Maranella.
Foto: EPA mark webber Ferrari bo imel v naslednji sezoni v svoji ekipi dva nekdanja svetovna prvaka, ki bosta poskušala rdeče vrniti na pota stare slave, kjer so bili v časih popolne prevlade Michaela Schumacherja.

Räikkönen in Alonso do 2015?

Räikkönen je s Ferrarijem podpisal dveletno pogodbo in dejal, da se veseli vrnitve v ekipo, s katero je dosegel svoje največje uspehe.

Novega moštvenega kolega naj bi bil domnevno vesel tudi Fernando Alonso, čeprav naj bi viri znotraj Ferrarijeve garaže razkrili, da Španec ni naklonjem sodelovanju z velikim rivalom.

''Ferrari mora ponovno zmagovati v formuli 1 iz številnih razlogov. To se mora zgoditi in naredili so prvi korak, da bi ekipo vrnili v formo za osvajanje naslovov prvaka. Dirkanje za Ferrari je tvegano iz večih razlogov,'' je povedal Webber, ki je prepričan, da bi lahko Räikkönen in Alonso leta 2015 skupaj zapustila rdeče. ''Mislim, da imata oba dve leti. Potem bodo poskušali iz Red Bulla pripeljati Vettla. Gre za zelo agresivno in kratkotrajno namero Ferrarija, da se ekipa vrne na vrh,'' je dodal Avstralec.

''Kimi bo pomagal Alonsu''

Webber je prepričan, da bo Räikkönen dobro del Alonsu, saj ga bo spodbudil k še boljšim predstavam. ''Potrebujejo nekoga, ki bo pritiskal na Alonsa, da bo na sobotnih kvalifkacijah dosegel boljše rezultate. Kimi mu bo pri tem v pomoč,'' je zaključil Webber.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.