Šport > Moto športi
20 ogledov

Kimi le začasno, Ferrari hoče Vettla

kimi raikkonen fernando alonso EPA
Dirkač Red Bulla Mark Webber je prepričan, da je prihod Kimija Räikkönena le kratkotrajna rešitev Ferrarija, ki si želi v Maranello zvabiti Sebastiana Vettla.

Avstralski dirkač Mark Webber je šokiral z izjavo, da vrnitev Kimija Räikkönena, ki bo v sezoni 2014 spet dirkal s poskočnim konjičkom, pomeni le začasno rešitev Scuderie iz Maranella.

mark webber | Avtor: EPA EPA
Ferrari bo imel v naslednji sezoni v svoji ekipi dva nekdanja svetovna prvaka, ki bosta poskušala rdeče vrniti na pota stare slave, kjer so bili v časih popolne prevlade Michaela Schumacherja.

Räikkönen in Alonso do 2015?

Räikkönen je s Ferrarijem podpisal dveletno pogodbo in dejal, da se veseli vrnitve v ekipo, s katero je dosegel svoje največje uspehe.

Novega moštvenega kolega naj bi bil domnevno vesel tudi Fernando Alonso, čeprav naj bi viri znotraj Ferrarijeve garaže razkrili, da Španec ni naklonjem sodelovanju z velikim rivalom.

''Ferrari mora ponovno zmagovati v formuli 1 iz številnih razlogov. To se mora zgoditi in naredili so prvi korak, da bi ekipo vrnili v formo za osvajanje naslovov prvaka. Dirkanje za Ferrari je tvegano iz večih razlogov,'' je povedal Webber, ki je prepričan, da bi lahko Räikkönen in Alonso leta 2015 skupaj zapustila rdeče. ''Mislim, da imata oba dve leti. Potem bodo poskušali iz Red Bulla pripeljati Vettla. Gre za zelo agresivno in kratkotrajno namero Ferrarija, da se ekipa vrne na vrh,'' je dodal Avstralec.

''Kimi bo pomagal Alonsu''

Webber je prepričan, da bo Räikkönen dobro del Alonsu, saj ga bo spodbudil k še boljšim predstavam. ''Potrebujejo nekoga, ki bo pritiskal na Alonsa, da bo na sobotnih kvalifkacijah dosegel boljše rezultate. Kimi mu bo pri tem v pomoč,'' je zaključil Webber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.