Šport > Moto športi
14 ogledov

Uradno: Räikkönen za dve leti k Ferrariju

kimi raikkonen EPA
Kimi Räikkönen bo naslednji dve sezoni dirkal za Ferrari, so sporočili iz italijanskega moštva. Finec bo tako nadomestil Felipeja Masso.

Govorice so postale dejstvo. Kimi Räikkönen bo naslednji dve leti vozil dirkalnika Ferrarija. To je danes na svoji strani potrdilo tudi moštvo iz Maranella.

"Ferrari se je za sodelovanje dogovoril s Kimijem Räikkönenom, ki se bo za dve leti pridružil Fernandu Alonsu," so zapisali na spletni strani Formula1.ferrari.com, kjer na naslovnici najdete veliko sliko Finca z napisom: "Dobrodošel nazaj, Kimi!".

Hitra zamenjava za Masso

"Ledeni Finec" se tako vrača v bolid s poskočnim konjičkom, v katerem je dirkal že med letoma 2007 in 2009. Zatem se je Räikkönen posvetil reliju in Nascarju, lani pa se je vrnil v formulo 1, kjer letos nastopa z dirkalnikom Lotusa.

Finec je na 189 dirkah v karavani F1 dosegel 20 zmag. Ferrari se je sicer šele v torek uradno razšel z Brazilcem Felipejem Masso, ki je bil drugi voznik moštva od leta 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.