Šport > Moto športi
17 ogledov

Kimi napadel Lotus: ''Vi ste krivi''

kimi raikkonen EPA
Kimi Räikkönen (Lotus) je krivdo za počasno vožnjo v zaključku dirke v Silverstonu zvalil na ekipo, medtem ko je Mark Webber (Red Bull) dogajanje na progi primerjal z rusko ruleto.

Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen, eden izmed glavnih kandidatov za naslov svetovnega prvaka, je v zadnjih petih krogih dirke za VN Velike Britanije v Silverstonu izgubil tri mesta in dirko končal na petem mestu. Finec je bil v zaključku občutno počasnejši od Fernanda Alonsa (Ferrari) in Lewisa Hamiltona (Mercedes), ki sta ga zlahka prehitela po zaslugi bolje ohranjenih Pirellijevih pnevmatik.

Lotus izbral napačno taktiko

Räikkönen je odgovornost za nekonkurenčen dirkalnik v zaključku dirke pripisal ekipi, saj je mehanike pred drugim prihodom varnostnega avtomobila vprašal, ali naj opravi postanek v boksu, vendar so mu zatrdili, da to ni potrebno. Na koncu se je izkazalo, da so Lotusovi inženirji napravili veliko napako, kar je po dirki poudaril tudi nezadovoljni Finec.''Vprašal sem ekipo, ali bi morali zamenjati gume, in rekli so mi, da ne. To je bila povsem napačna odločitev,'' se je pritoževal Kimi in dodal: ''To ni bila moja krivda.''

Voda na mlin Red Bulla

Hladni Finec se je do začetka tiskovne konference nekoliko pomiril, a vseeno vztrajal pri svojem. ''Poskušal sem zdržati do konca dirke, vendar je bilo z gumami, ki so bile dvajset krogov starejše od gum drugih dirkačev, to nemogoče. Na zadnjih treh dirkah nismo dosegli rezultata, ki smo ga pričakovali, vendar upam, da bomo imeli nekaj več sreče in odpravili nekatere napake,'' je povedal nekdanji svetovni prvak, ki naj bi bil z eno nogo že pri Red Bullu.

mark webber | Avtor: EPA EPA
Če se bodo napake Lotusa, ki je sezono začel z obetavno zmago na dirki za VN Avstralije, vrstile, potem je Kimijevo slovo samo še vprašanje časa.

Webber: ''To je bila ruska ruleta''

Za Marka Webbra (Red Bull) se je dirka v Silverstonu končala bolje, kot se je začela, saj je imel Avstralec v prvih krogih obilico težav. Najprej si je v rahlem trčenju z Romainom Grosjeanom (Lotus) poškodoval sprednje krilce, nato pa nazadoval na 15. mesto, čeprav se je na dirko pognal s četrtega startnega položaja. ''Molil sem za varnostni avto, vendar razlog ni bil pravi. To je bila ruska ruleta,'' je dirko opisal Webber.

''Naredil sem, kar se je dalo. Strategija je bila ena izmed boljših. Lepo bi bilo, če bi bilo še nekaj krogov, vendar tako pač je. Lahko bi bili na tem mestu s predrto gumo in brez stopničk,'' je pozitivno zaključil Avstralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.