Šport > Moto športi
69 ogledov

Fia išče rešitve za občutljive pnevmatike

Massa kolo pnevmatika guma Ferrari Silverstone eksplozija EPA
Krovna avtomobilistična zveza (Fia) se je zaskrbljeno odzvala na dogajanje na nedeljski dirki v Silverstonu, ko so kar štirim dirkačem popustile pnevmatike.

Fia želi, da proizvajalec pnevmatik Pirelli stvari čim prej pride do dna.

"Varnost je naša prva skrb, želimo pa konkretne rešitve," je po dirki s številnimi zapleti dejal predsednik Fie Jean Todt. Italijanskega proizvajalca pnevmatik bodo povabili tudi na sredin sestanek športnega sveta Fie z ekipami pred naslednjo dirko v Nemčiji, na katerem bodo precejšen del namenili tudi varnosti.

Direktor dirk formule 1 Charlie Whiting pa je po nedeljskem tekmovanju priznal, da je že resno razmišljal o tem, da bi zaradi štirih podobnih nesreč dirkačev, ko jim je med vožnjo na bolidih na podoben način razneslo pnevmatike, prekinil dirko.

"Še nikoli nismo imeli takšne serije težav. Zelo natančno bomo morali analizirati, kaj se je zgodilo, da bomo našli vzrok. Tudi Pirelli čaka še veliko dela, za zdaj pa je še prezgodaj, da bi s prstom kazali nanje," je o tem dejal Whiting.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.