Kiviji šokirali Slovake

Foto: Žurnal24 Kiviji so Slovake šokirali v zadnjih sekundah.(Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nova Zelandija je v zadnjih sekundah tekme proti Slovaški prišla do povsem nenadejanega izenačenja, potem ko skoraj ves drugi polčas niso kazali nobene volje po napadanju in zadetkih.
Oglej si celoten članek

Nogometni reprezentanci Slovaške in Nove Zelandije sta v tekmi prvega kroga predtekmovalne skupine F na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki v Rustenburgu igrali neodločeno 1:1 (0:0). Za Slovaško je zadel Robert Vittek v 50. minuti, izenačil pa je Winston Ried v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Na začetku tekme so sicer prek Chrisa Killena prvi zapretili Novozelandci, toda nevarnejši nasprotnik so bili vseskozi Slovaki. Svojo premoč so v 50. minuti kronali z zadetkom Roberta Vitteka, ki pa je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Tudi po prejetem zadetku Nove Zelandije so bili na zelenici prepričljivo boljši Slovaki, kljub temu pa svoje prednosti niso uspeli povečati. Prav zaradi zaspane igre kivijev je bilo presenečenje ob izenačenju nekaj sekund pred iztekom sodnikovega podaljška toliko večje.

Prva tekma te skupine je bila že v ponedeljek, ko sta se reprezentanci Italije in Paragvaja v Cape Townu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Za Paragvaj je zadel Antolín Alcaraz v 39. minuti, izenačil je Daniele de Rossi v 63. minuti.

Svetovno prvenstvo, skupina F, prvo kolo:

Slovaška : Nova Zelandija 1:1 (0:0)
Vittek (50); Ried (93)

Italija : Paragvaj 1:1 (0:1)
De Rossi (63); Alcaraz (39)

Lestvica: 1. Slovaška 1 točka, 2. Paragvaj 1, 3. Italija 1, 4. Nova Zelandija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.