Šport
21 ogledov

Kiviji šokirali Slovake

Kiviji so Slovake šokirali v zadnjih sekundah.(Foto: Reuters)
1/16
Žurnal24 main
Nova Zelandija je v zadnjih sekundah tekme proti Slovaški prišla do povsem nenadejanega izenačenja, potem ko skoraj ves drugi polčas niso kazali nobene volje po napadanju in zadetkih.

Nogometni reprezentanci Slovaške in Nove Zelandije sta v tekmi prvega kroga predtekmovalne skupine F na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki v Rustenburgu igrali neodločeno 1:1 (0:0). Za Slovaško je zadel Robert Vittek v 50. minuti, izenačil pa je Winston Ried v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Na začetku tekme so sicer prek Chrisa Killena prvi zapretili Novozelandci, toda nevarnejši nasprotnik so bili vseskozi Slovaki. Svojo premoč so v 50. minuti kronali z zadetkom Roberta Vitteka, ki pa je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Tudi po prejetem zadetku Nove Zelandije so bili na zelenici prepričljivo boljši Slovaki, kljub temu pa svoje prednosti niso uspeli povečati. Prav zaradi zaspane igre kivijev je bilo presenečenje ob izenačenju nekaj sekund pred iztekom sodnikovega podaljška toliko večje.

Prva tekma te skupine je bila že v ponedeljek, ko sta se reprezentanci Italije in Paragvaja v Cape Townu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Za Paragvaj je zadel Antolín Alcaraz v 39. minuti, izenačil je Daniele de Rossi v 63. minuti.

Svetovno prvenstvo, skupina F, prvo kolo:

Slovaška : Nova Zelandija 1:1 (0:0)
Vittek (50); Ried (93)

Italija : Paragvaj 1:1 (0:1)
De Rossi (63); Alcaraz (39)

Lestvica: 1. Slovaška 1 točka, 2. Paragvaj 1, 3. Italija 1, 4. Nova Zelandija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.