Serija rekordov za Klančarjevo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Neža Klančar se je z novim slovenskim rekordom uvrstila v polfinale evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je na evropskem prvenstvu v Budimpešti s 25,07 dosegla nov slovenski rekord na 50 m prosto. Lastno znamko s svetovnega prvenstva 2019 v Južni Koreji je izboljšala za pet stotink sekunde in se kot 15. prebila v polfinale.

Kmalu zatem je izboljšala še slovenski rekord na 100 metrov prosto, ob pomoči reprezentančnih kolegic pa še rekord na 4 x 100 m prosto.

Dobro formo je potrdila tudi Ravenčanka Janja Šegel, ki je s 25,56 osebni rekord popravila za dobri dve desetinki sekunde in bila 28.

EP Slovenke povozile nekdanji državni rekord

Slovenske nastope je na 400 m prosto odprl Mariborčan Martin Bau. S 3:51,89 je bil 22.

Sašo Boškan iz kranjskega Triglava je na 50 m hrbtno s 25,98 lasten slovenski rekord zgrešil za slabi dve desetinki sekunde in zasedel 38. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.