Klepačeva zaradi poškodbe predala dvoboj

Foto: Žurnal24 Klepačeva se je uvrstila v tretje kolo.
Prvo kolo Odprtega prvenstva ZDA je končano za obe Slovenki. Katarina Srebotnik je v ponedeljek svoj uvodni dvoboj dobila, Andreja Klepač pa je zaradi poškodbe dvoboj po 111 minutah predala.
Oglej si celoten članek
 

OP ZDA (Ž), 1. kolo

A. Sugijama (JAP, 30) : A. Klepač (SLO) 4:6, 6:3, 4:2*
* predaja

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je zadnji turnir za grand slam v sezoni, Odprto prvenstvo ZDA, začela uspešno. 28. nosilka se je v prvem kolu pomerila z Belgijko Yanine Wickmayer , od katere je bila boljša s 3:6, 6:0 in 6:3 ter se tako že uvrstila v drugo kolo. Za napredovanje se je drugi dan turnirja borila tudi druga slovenska predstavnica na igriščih Flushing Meadowsa. Andreji Klepač je žreb v prvem kolu tudi letos namenil 30. nosilko, Japonko Ai Sugijamo .


Ai Sugijama je tudi z nekaj sreče dobila dvoboj proti Andreji Klepač. © Reuters

 
Dvoboj je začela Slovenka, ki je prvo igro na svoj servis dobila, Japonka pa je v naslednji izenačila. V tretji igri je Klepačeva s servisom znova povedla, v naslednji pa že imela prvo priložnost za odvzem servisa nasprotnici, ki jo je s tretjo žogico tudi izkoristila, nato pa ob svojem servisu skočila na 4:1. V naslednji igri je imela 22-letna Koprčanka še eno priložnost za brejk, a se je Japonka ubranila, v deseti igri pa je Klepačeva prvi niz zaključila v svojo korist.

V prvi igri drugega niza je Klepačeva prvič izgubila svoj servis, Sugijama je nato na svoj servis povedla z 2:0, Klepačeva pa ni izkoristila niti druge igre na svoj servis. Po zaostanku z 0:3 se je Koprčanka z igro na svoj servis in dvema brejkoma vrnila v igro, a je nadaljevanje niza pripadlo Japonki, ki je s tremi zaporednimi točkami dobila drugi niz s 6:3. Sugijama je s točko začela tudi odločilni zadnji set, pred katerim je Slovenka imela daljši zdravniški odmor, v igrah pa sta bili nasprotnici sprva zelo izenačeni. Koprčanki je tako v četrti igri uspelo izenačiti na 2:2, nato pa je bila odločilna šesta igra, v kateri je s šestim brejkom Sugijama povedla s 4:2, nato pa je po 111 minutah igre Klepačeva dvoboj zaradi poškodbe predala. "Andrejo je že v drugem nizu zagrabil krč v desni roki. Nekaj časa se je še borila, nato pa dvoboj predala. Takoj odhaja domov, upamo pa, da poškodba ni resne narave in da bo lahko naslednji teden že igrala v Mariboru," je dejal trener Klepačeve Primož Starčič . V drugem kolu se bo Sugijama pomerila z Belorusinjo Olgo Govorcovo .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.