Šport
15 ogledov

Klepačeva zaradi poškodbe predala dvoboj

Klepačeva se je uvrstila v tretje kolo. Žurnal24 main
Prvo kolo Odprtega prvenstva ZDA je končano za obe Slovenki. Katarina Srebotnik je v ponedeljek svoj uvodni dvoboj dobila, Andreja Klepač pa je zaradi poškodbe dvoboj po 111 minutah predala.
 

OP ZDA (Ž), 1. kolo

A. Sugijama (JAP, 30) : A. Klepač (SLO) 4:6, 6:3, 4:2*
* predaja

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je zadnji turnir za grand slam v sezoni, Odprto prvenstvo ZDA, začela uspešno. 28. nosilka se je v prvem kolu pomerila z Belgijko Yanine Wickmayer , od katere je bila boljša s 3:6, 6:0 in 6:3 ter se tako že uvrstila v drugo kolo. Za napredovanje se je drugi dan turnirja borila tudi druga slovenska predstavnica na igriščih Flushing Meadowsa. Andreji Klepač je žreb v prvem kolu tudi letos namenil 30. nosilko, Japonko Ai Sugijamo .


Ai Sugijama je tudi z nekaj sreče dobila dvoboj proti Andreji Klepač. © Reuters

 
Dvoboj je začela Slovenka, ki je prvo igro na svoj servis dobila, Japonka pa je v naslednji izenačila. V tretji igri je Klepačeva s servisom znova povedla, v naslednji pa že imela prvo priložnost za odvzem servisa nasprotnici, ki jo je s tretjo žogico tudi izkoristila, nato pa ob svojem servisu skočila na 4:1. V naslednji igri je imela 22-letna Koprčanka še eno priložnost za brejk, a se je Japonka ubranila, v deseti igri pa je Klepačeva prvi niz zaključila v svojo korist.

V prvi igri drugega niza je Klepačeva prvič izgubila svoj servis, Sugijama je nato na svoj servis povedla z 2:0, Klepačeva pa ni izkoristila niti druge igre na svoj servis. Po zaostanku z 0:3 se je Koprčanka z igro na svoj servis in dvema brejkoma vrnila v igro, a je nadaljevanje niza pripadlo Japonki, ki je s tremi zaporednimi točkami dobila drugi niz s 6:3. Sugijama je s točko začela tudi odločilni zadnji set, pred katerim je Slovenka imela daljši zdravniški odmor, v igrah pa sta bili nasprotnici sprva zelo izenačeni. Koprčanki je tako v četrti igri uspelo izenačiti na 2:2, nato pa je bila odločilna šesta igra, v kateri je s šestim brejkom Sugijama povedla s 4:2, nato pa je po 111 minutah igre Klepačeva dvoboj zaradi poškodbe predala. "Andrejo je že v drugem nizu zagrabil krč v desni roki. Nekaj časa se je še borila, nato pa dvoboj predala. Takoj odhaja domov, upamo pa, da poškodba ni resne narave in da bo lahko naslednji teden že igrala v Mariboru," je dejal trener Klepačeve Primož Starčič . V drugem kolu se bo Sugijama pomerila z Belorusinjo Olgo Govorcovo .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.