Kličko nokavtiral nebogljenega Mormecka

Foto: Reuters vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck Foto: EPA vladimir kličko Mormeck
Vladimir Kličko je na razprodanem stadionu v Düsseldorfu v četrti rundi povsem nezanimive borbe nokavtiral nebogljenega izzivalca, Francoza Jeana-Marca Mormecka ter s 50. nokavtom kariere spet ubranil naslove v težki kategoriji v organizacijah IBF, WBO in WBA.
Oglej si celoten članek

Že pred borbo so številni menili, da ne bo prav dolgo trajala, saj je 36-letni Francoz Jean-Marc Mormeck enostavno preslab nasprotnik za Ukrajinca Vladimirja Klička. In imeli so prav. Kličko je takoj prevzel pobudo in razblinil vse dvome. Na začetku je imel sicer nekaj težav s prilagajanjem na nižjega tekmeca, ki se je zatekal v klinč, kaj kmalu pa je ujel pravi ritem in z ubijalsko levico mlel Mormecka. Ta v prvi rundi prvaku ni zadal niti enega udarca. Že v drugi rundi se je Francoz prvič znašel na tleh, a je lahko nadaljeval. Dve rundi kasneje pa je bilo vsega konec. To je bila Kličkova jubilejna 50. zmaga z nokavtom, dvoboj pa bo pri vseh ljubiteljih boksa ekspresno padel v pozabo.

"To počnem 15 let in zdaj sem prišel do svojega 50 nokavta. V drugi in tretji rundi je poskušal vse, a sem vseeno prevladoval," je povedal Kličko. Mormecku pa je spodletel poskus, da bi postal prvi težkokategorni prvak iz Francije: "Težko je boksati proti Kličku, ker je toliko višji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.