Šport
14 ogledov

Kličko nokavtiral nebogljenega Mormecka

vladimir kličko Mormeck
1/10
Reuters
Vladimir Kličko je na razprodanem stadionu v Düsseldorfu v četrti rundi povsem nezanimive borbe nokavtiral nebogljenega izzivalca, Francoza Jeana-Marca Mormecka ter s 50. nokavtom kariere spet ubranil naslove v težki kategoriji v organizacijah IBF, WBO in WBA.

Že pred borbo so številni menili, da ne bo prav dolgo trajala, saj je 36-letni Francoz Jean-Marc Mormeck enostavno preslab nasprotnik za Ukrajinca Vladimirja Klička. In imeli so prav. Kličko je takoj prevzel pobudo in razblinil vse dvome. Na začetku je imel sicer nekaj težav s prilagajanjem na nižjega tekmeca, ki se je zatekal v klinč, kaj kmalu pa je ujel pravi ritem in z ubijalsko levico mlel Mormecka. Ta v prvi rundi prvaku ni zadal niti enega udarca. Že v drugi rundi se je Francoz prvič znašel na tleh, a je lahko nadaljeval. Dve rundi kasneje pa je bilo vsega konec. To je bila Kličkova jubilejna 50. zmaga z nokavtom, dvoboj pa bo pri vseh ljubiteljih boksa ekspresno padel v pozabo.

"To počnem 15 let in zdaj sem prišel do svojega 50 nokavta. V drugi in tretji rundi je poskušal vse, a sem vseeno prevladoval," je povedal Kličko. Mormecku pa je spodletel poskus, da bi postal prvi težkokategorni prvak iz Francije: "Težko je boksati proti Kličku, ker je toliko višji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.