Šport
16 ogledov

Chisora Hayju: Ustrelil te bom

Chisora in Haye
1/13
Reuters
Ukrajinski boksar Vitalij Kličko je v Münchnu v eni svojih težjih borb v zadnjem času ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji. Derecka Chisoro je premagal po sodniški odločitvi. Še bolj zanimivo je bilo na tiskovni konferenci, kjer se je poraženec stepel z upokojenim Davidom Hayem.

40-letni Ukrajinec Vitalij Kličko je v Münchnu po 12 rundah po točkah (118:110, 118:10, 119:11) premagal izzivalca Britanca Derecka Chisoro in že osmič zapored ubranil naslov najboljšega na svetu. Od glasnega Britanca Derecka Chisore, ki je za vročico pred dvobojem poskrbel že na uradnem tehtanju, ko je Ukrajincu pred novinarji primazal klofuto, je bil boljši kljub poškodovani rami.

Chisora in Kličko | Avtor: Reuters Reuters
Kličko je ostal miren in v ringu dokazal, da je boljši boksar od Britanca. Čeprav je Chisora napadal in pretil, pa je bil daleč od zmage. Prejel je vsaj dvakrat več udarcev, sam pa v 12 rundah Klička le nekajkrat resno udaril. Kljub vsemu je od vseh borcev, ki so se v zadnjem času pomerili proti bratoma Kličko, pokazal največ, bil pa je tudi daleč najbolj žaljiv. Tudi po porazu je Vitaliju in Vladimirju namenil nekaj krepkih besed, ki sta jih Klička prenesla z nasmehom. Vladimir je po zmagi želel čestitati nasprotnemu taboru za borbo, a a so Chisorini trenerji njegovo roko odklonili in dejali, da ni dobrodošel.

"Po športni plati je Chisora pokazal veliko, po človeški pa nimam do njega prav nikakršnega spoštovanja," je po vsem skupaj še pribil Vitalij Kličko. "Sram me je za vse take športnike," pa je dodal njegov brat Vladimir.

Chisora in Haye | Avtor: Reuters Reuters
Še bolj zanimivo je bilo na tiskovni konferenci po dvoboju, ko pa se je Chisora zapletel z upokojenim boksarjem Britancem Davidom Hayjem, ki se ni mogel sprijazniti, da ni sam dobil priložnosti za bolj za naslov svetovnega prvaka. Žaljenje je šlo tako daleč, da Chisora ni mogel več ohraniti mirnih živcev in se je kar pred sedmo silo stepel s Hayjem. Več v videu zgoraj. "Pred bogom prisegam, da te bom ustrelil. Porezal me je s steklenico," je na Hayja besnel Chisora.

Po incidentu so Chisoro in njegovega trenerja Dona Charlesa policisti z letališča odpeljali na policijsko postajo v Münchnu, kjer so ju zaslišali. Policija naj bi iskala tudi Hayja, a ga v hotelu niso našli. Iz policije so sporočili, da raziskujejo incident in krvavi pretep na tiskovni konferenci, pod drobnogled pa bodo vzeli grožnje s smrtjo in resen napad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.