Šport
25 ogledov

Najprej Chisora, nato Haye

Vladimirja Klička v letošnjem letu čakata vsaj dve borbi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po številnih informacijah je zdaj postalo jasno, da Vladimirja Klička 30. aprila čaka borba proti Britancu Dereku Chisori, nato pa 2. julija še proti njegovemu rojaku Dereku Chisori.

Odpovedani dvoboj med ukrajinskim boksarjem Vladimirjem Kličkom in britanskim izzivalcem Dereckom Chisoro za pas svetovnega prvaka v težki kategoriji bo v Mannheimu 30. aprila, so sporočili na spletni strani ukrajinskega šampiona.

Kličko, nosilec treh naslovov svetovnega prvaka po verzijah IBF, WBO in IBO, je lani prvič odpovedal dvoboj v profesionalni karieri zaradi poškodbe. Do odpovedi dvoboja, ki je bil sprva načrtovan 11. decembra, je prišlo po treningu, na katerem je Kličko tri dni pred obračunom staknil poškodbo trebušne mišice.

Štiriintridesetletni Ukrajinec je na spletni strani sporočil: "Zelo sem vesel, da smo tako hitro našli nadomestni termin za dvoboj. S Chisoro imam še nekaj neporavnanih računov, ker me je že večkrat užalil. Je zelo dober boksar, vendar pa je zaznamovan z miselnostjo poraženca. Aprila ga bom naučil nekaj lekcij," je izzivalcu zagrozil Kličko, ki je dobil 55 dvobojev (trije porazi), od tega 49 s KO, ter sproščeno čaka že svoj 19. dvoboj za obrambo naslova.

Sedemindvajsetletni Britanec Chisora, ki se je profesionalcem pridružil leta 2007, je doslej dobil vseh 14 dvobojev, devet s KO, in se kot drugi Britanec po Davidu Hayu, nosilcu šampionskega pasu po verziji WBA, nadeja naslova svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji. Ravno Haye pa bo naslednji nasprotnik Ukrajinca. Borba naj bi bila na sporedu 2. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.