Šport
17 ogledov

Kličko želi 50. nokavt

Vladimir Kličko Jean-Marc Mormeck
1/4
Reuters
Vladimir Kličko bo v soboto zvečer na razprodanem stadionu v Düsseldorfu proti Francozu Jeanu Marcu Mormecku branil naslov svetovnega prvaka po verzijah IBF, WBO in WBA.

Pred dvema tednoma je zmago vpisal Vitalij Kličko, ki je v Münchnu v famoznem obračunu premagal Derecka Chisoro. V soboto pa bomo na delu videli še Vitalijevega mlajšega brata, Vladimirja.

"Želim zmago z jubilejnim 50. nokavtom," je napovedal Vladimir Kličko, svetovni prvak po verzijah IBF, WBO in WBA, ki pa kljub temu ostaja previden: "Mormeck je eden najizkušenejših boksarjev, s katerimi se bom srečal. Boksal je v veliko pomembnih dvobojih, ima dobro tehniko, lahko sprejme veliko udarcev in je v ringu zelo inteligenten. Ne smem ga podcenjevati, to bi bila velika napaka."

Pred velikim spektaklom na stadionu Esprit v Düsseldorfu pred 50 tisoč gledalci je zelo optimističen tudi izzivalec Jean Marc Mormeck, ki ima pri 39 letih bržkone zadnjo priložnost, da se okrona z naslovom svetovnega prvaka v težki kategoriji. "Zaupam v svoje sposobnosti. Haya sem skoraj nokavtiral, kar Kličku ni uspelo. Tisto, česar nisem naredil proti Hayu, bom tokrat. Vladimir ima stekleno brado. Udarcev ne prenaša najbolje in to bom izkoristil v svojo korist," je bil samozavesten Mormeck. Vprašanje pa je, koliko od napovedanega mu bo tudi uspelo uresničiti.

Na tehtanju je imel Vitalij Kličko 111 kilogramov, sedemnajst centimetrov nižji Mormeck (181 centimetrov) pa le 98.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.