Šport
17 ogledov

Chisori grozi huda kazen

Vitalij Kličko proti Derrecku Chisori Reuters
Dereck Chisora bo očitno drago plačal za dogodke v Münchnu, ko je klofnil Vitalija Klička, polil njegovega brata Vladimirja in se zapletel v pretep z Davidom Hayem.

Britanska boksarska organizacija (British Boxing Board of Control) je sprožila preiskavo v zvezi z dogodki pred in po sobotnem dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Poražencu v ringu Derecku Chisori se obetajo še sankcije v pravnih klopeh.

Nedostojno vedenje Derecka Chisore ta konec tedna v Münchnu je sprožilo val ogorčenja med ljubitelji boksa. Britanec je namreč že na tehtanju izzval incident, ko je svojega tekmeca Vitalija Klička klofnil, njegovega brata Vladimirja pa pred tekmo polil z vodo, še hujše pa si je privoščil na novinarski konferenci po dvoboju. Z nekdanjim boksarjem Davidom Hayem, ki je bil priložnostni komentator ene od angleških televizijskih postaj, se je najprej zapletel v verbalni spopad, nato pa še v pravega boksarskega.

Nemška policija je Chisoro v nedeljo dopoldne prijela na münchenskem letališču in ga izpustila šele po sedemurnem zaslišanju. V Nemčiji mu grozi kazen zaradi fizičnega napada na osebo, ostrejše sankcije pa lahko pričakuje v domovini. "Boksarja lahko finančno kaznujemo, ga začasno suspendiramo, lahko pa mu tudi doživljenjsko odvzamemo licenco za nastopanje," je dejal generalni sekretar BBBC Robert Smith.

Davida Haya britanska boksarska organizacija ne bo vpletla v preiskavo, saj kot upokojeni boksar nima več licence te organizacije.

Na dogodke se je po dvoboju odzval tudi svetovni prvak Vitalij Kličko (dvoboj je dobil po točkah), ki je dejal, da je "šokiran in globoko osramočen" in da "je treba tovrstne dogodke ustaviti, sicer bo boksarski šport utrpel nepopravljive posledice".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.