Kličko položil Puleva za 63. zmago

Foto: EPA
Foto: EPA
Ukrajinski boksar Vladimir Kličko ostaja nesporni prvak težke kategorije. Pozno sinoči je v Hamburgu s knock outom v peti rundi premagal izzivalca Bolgara Kubrata Puleva. Osemintridesetletni Kličko je za zmago prejel 5,7 milijona ameriških dolarjev, Pulev se je moral zadovoljiti z 1,4 milijona ameriških zelencev.
Oglej si celoten članek

Za Vladimirja Klička, ki si lasti šampionske pasove po verzijah IBF, WBO in WBA, je bila to 63. zmaga v 66. poklicni borbi. V Hamburgu rojeni in v ZDA živeči šampion je svetovni prvak že osem let, neporažen pa je že zadnjih deset let in pol. Petintridesetletni Pulev je moral tokrat po 20 zmagah pred 14.500 gledalci v razprodani dvorani O2 v Hamburgu priznati prvi poraz v karieri.

"Kubrat Pulev je prikazal dober boks, zato si zasluži spoštovanje. Bilo je težko, a mi je uspelo. To zmago namenjam rojakom v Ukrajini, ki preživljajo hude čase," je po zmagi dejal Kličko in v ringu izobesil tudi ukrajinsko zastavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.