Šport
55 ogledov

Kličko položil Puleva za 63. zmago

Vladimir Kličko Kubrat Pulev EPA
Ukrajinski boksar Vladimir Kličko ostaja nesporni prvak težke kategorije. Pozno sinoči je v Hamburgu s knock outom v peti rundi premagal izzivalca Bolgara Kubrata Puleva. Osemintridesetletni Kličko je za zmago prejel 5,7 milijona ameriških dolarjev, Pulev se je moral zadovoljiti z 1,4 milijona ameriških zelencev.

Za Vladimirja Klička, ki si lasti šampionske pasove po verzijah IBF, WBO in WBA, je bila to 63. zmaga v 66. poklicni borbi. V Hamburgu rojeni in v ZDA živeči šampion je svetovni prvak že osem let, neporažen pa je že zadnjih deset let in pol. Petintridesetletni Pulev je moral tokrat po 20 zmagah pred 14.500 gledalci v razprodani dvorani O2 v Hamburgu priznati prvi poraz v karieri.

"Kubrat Pulev je prikazal dober boks, zato si zasluži spoštovanje. Bilo je težko, a mi je uspelo. To zmago namenjam rojakom v Ukrajini, ki preživljajo hude čase," je po zmagi dejal Kličko in v ringu izobesil tudi ukrajinsko zastavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice