Kličko prodal kolajno za milijon dolarjev

Foto: EPA
Foto: EPA
Sloviti ukrajinski boksar Vladimir Kličko je na dražbi v Kijevu za svojo zlato olimpijsko kolajno, ki jo je osvojil v Atlanti leta 1996, iztržil kar milijon ameriških dolarjev, celoten znesek pa bo namenil za pomoč revnim otrokom v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Na dražbi je Vladimir Kličko prodal še nekaj svojih predmetov, med drugim tudi ročno uro, okrašeno s 412 diamanti. Skupaj z bratom Vitalijem je Vladimir zelo aktiven tudi na domačem političnem področju in član ukrajinske demokratične zveze za reforme (UDAR), za seboj pa ima tudi dve sicer neuspešni kandidaturi za župana Kijeva.

V svojih političnih nastopih je večkrat kritiziral ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča in izrazil podporo nekdanji ukrajinski premierki Juliji Timošenko, ki od lanskega oktobra prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi zlorabe oblasti in prekoračitev pooblastil pri podpisu pogodbe z Rusijo o dobavi plina.

Šestintridesetletni Kličko je eden najbolj priljubljenih ukrajinskih športnikov vseh časov, v začetku marca pa je v Düsseldorfu v četrti rundi nokavtiral Francoza Jean-Marca Mormecka. Kličko je svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.