Šport
8 ogledov

Kličko prodal kolajno za milijon dolarjev

Kličko Vladimir Vitalij Kijev dražba zlata kolajna boks Atlanta 1996 EPA
Sloviti ukrajinski boksar Vladimir Kličko je na dražbi v Kijevu za svojo zlato olimpijsko kolajno, ki jo je osvojil v Atlanti leta 1996, iztržil kar milijon ameriških dolarjev, celoten znesek pa bo namenil za pomoč revnim otrokom v Ukrajini.

Na dražbi je Vladimir Kličko prodal še nekaj svojih predmetov, med drugim tudi ročno uro, okrašeno s 412 diamanti. Skupaj z bratom Vitalijem je Vladimir zelo aktiven tudi na domačem političnem področju in član ukrajinske demokratične zveze za reforme (UDAR), za seboj pa ima tudi dve sicer neuspešni kandidaturi za župana Kijeva.

V svojih političnih nastopih je večkrat kritiziral ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča in izrazil podporo nekdanji ukrajinski premierki Juliji Timošenko, ki od lanskega oktobra prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi zlorabe oblasti in prekoračitev pooblastil pri podpisu pogodbe z Rusijo o dobavi plina.

Šestintridesetletni Kličko je eden najbolj priljubljenih ukrajinskih športnikov vseh časov, v začetku marca pa je v Düsseldorfu v četrti rundi nokavtiral Francoza Jean-Marca Mormecka. Kličko je svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.