Kline 40., ostali še slabši

Foto: Epa Boštjan Kline.
Foto: Epa Boštjan Kline.
Slovenski smukači se na olimpijski progi v Jeongseonu še ne znajdejo najbolje.
Oglej si celoten članek

Slovenci so bili zelo povprečni tudi na drugem treningu, na katerem je bil najhitrejši med njimi Boštjan Kline, ki je zabeležil 40. čas. Za najhitrejšim Christofom Innerhoferjem je zaostal dve sekundi in 56 stotink. Martin Čater (+2,64), Klemen Kosi (+2,72) in Miha Hrobat (2,74) so se zvrstili od 44. do 46. mesta, Štefan Hadalin pa je bil 59. (+3,71).

Norvežan Kjetil Jansrud je za Innerhoferjem zaostal le stotinko sekunde, tretji je bil z zaostankom 44 stotink vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala Beat Feuz, stotinko za Švicarjem je bil počasnejši branilec olimpijskega naslova Avstrijec Matthias Mayer. Peti čas je vknjižil Norvežan Aksel Lund Svindal, tako da so bili pri vrhu prav vsi favoriti.

Za omenjeno peterico so se uvrstili Američan Bryice Bennett, Švicar Mauro Caviezel, Avstrijec Hannes Reichelt, Nemec Thomas Dressen in Norvežan Alexander Aamodt Kilde.

"Ne najdem pravega občutka, upam, da ga bom vsaj na jutrišnjem treningu in tekmi. Poskušal bom popraviti napake, ki se mi pojavljajo, z zgornjega dela bom poskušal prenesti čim več hitrosti in jo ohraniti do cilja. Ne glede na treninge, se ne bom predal, pomembno je, da si najboljši na tekmi. Meni je to dostikrat uspelo, zakaj mi ne bi še zdaj. To so le olimpijske igre," je po treningu povedal Kline, ki nima posebnih rezultatskih pričakovanj.

Slovenski sankač "Spomnim se le, da je nekdo na štartu bral Harryja Potterja"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.