Kline tudi v drugo odličen

Foto: Epa
Foto: Epa
Boštjan Kline je bil peti na drugem treningu smuka v Kvitfjellu.
Oglej si celoten članek

Slovenski alpski smučar Boštjan Kline je bil peti na drugem treningu smuka pred tekmo za svetovni pokal v Kvitfjelluu na Norveškem.

Za Italijanom Dominikom Parisom, ki je bil najhitrejši, je zaostal 81 stotink sekunde. Drugi je bil Francoz Johan Clarey (+0,44), tretji pa Švicar Niels Hintermann (+0,53).

Preostali Slovenci so bili daleč v ozadju, saj je Martin Čater končal na 45. mestu (+2,18), 54. je bil Nejc Naraločnik (+2,70), 59. pa Miha Hrobat (+2,95).

Kline pa je tako znova dokazal, da mu norveško prizorišče Kvitfjell izjemno odgovarja, saj je prav tu leta 2017 prišel do svoje edine zmage v Svetovnem pokalu, na včerajšnjem treningu pa je postavil celo tretji čas.

V petek, 4 marca, bodo sicer skušali na progi Olympiabakken izpeljati odpadli smuk iz Lake Louisa, naslednji dan pa še en smuk, ki je bil že na prvotnem sporedu, ter v nedeljo še superveleslalom.

To bodo šeče prve preizkušnje za alpske smučarje v hitrih disciplinah po zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem, na katerih je Švicar Beat Feuz svojo kariero okronal s smukaškim zlatom, Avstrijec Matthias Mayer pa je slavil na olimpijskem superveleslalomu.

Na vrhu seštevkov, smukaškega in superveleslalomskega v tej zimi, je po osmih smukih in petih superveleslalomih Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.