Šport > Zimski športi
955 ogledov

Kline tudi v drugo odličen

Boštjan Kline Epa
Boštjan Kline je bil peti na drugem treningu smuka v Kvitfjellu.

Slovenski alpski smučar Boštjan Kline je bil peti na drugem treningu smuka pred tekmo za svetovni pokal v Kvitfjelluu na Norveškem.

Za Italijanom Dominikom Parisom, ki je bil najhitrejši, je zaostal 81 stotink sekunde. Drugi je bil Francoz Johan Clarey (+0,44), tretji pa Švicar Niels Hintermann (+0,53).

Preostali Slovenci so bili daleč v ozadju, saj je Martin Čater končal na 45. mestu (+2,18), 54. je bil Nejc Naraločnik (+2,70), 59. pa Miha Hrobat (+2,95).

Kline pa je tako znova dokazal, da mu norveško prizorišče Kvitfjell izjemno odgovarja, saj je prav tu leta 2017 prišel do svoje edine zmage v Svetovnem pokalu, na včerajšnjem treningu pa je postavil celo tretji čas.

V petek, 4 marca, bodo sicer skušali na progi Olympiabakken izpeljati odpadli smuk iz Lake Louisa, naslednji dan pa še en smuk, ki je bil že na prvotnem sporedu, ter v nedeljo še superveleslalom.

To bodo šeče prve preizkušnje za alpske smučarje v hitrih disciplinah po zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem, na katerih je Švicar Beat Feuz svojo kariero okronal s smukaškim zlatom, Avstrijec Matthias Mayer pa je slavil na olimpijskem superveleslalomu.

Na vrhu seštevkov, smukaškega in superveleslalomskega v tej zimi, je po osmih smukih in petih superveleslalomih Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice