Šport > Zimski športi
47330 ogledov

Drama v Italiji, smučarski zvezdnici se ne preneseta

Federica Brignone Sofia Goggia Epa
Elitni italijanski alpski smučarki sta že dlje časa v zelo slabih odnosih.

Olimpijska podprvakinja v smuku Sofia Goggia se je odzvala na napad, ki ga je zoper njo sprožila Maria Rosa Quario, mama še ene vrhunske italijanske smučarke Federice Brignone

Maria Rosa Quario, nekdaj tudi sama zelo uspešna alpska smučarka, je prepričana, da poškodba, zaradi katere je bil pod vprašajem nastop Goggie na olimpijskem smuku, še zdaleč ni bil tako resna, kot se je namigovalo.

Goggia je namreč pred začetkom olimpijskih iger utrpela precej hudo poškodbo kolena, zato je nastope v Pekingu omejila na njeno paradno disciplino, v kateri je osvojila srebrno medaljo.

Sofia Goggia Smukaška kraljica Šport Glavna favoritinja za zlato tik pred Olimpijskimi z zlomom in poškodbo vezi Ilka Štuhec Smuk Šport Ilka v solzah: Nastop ponesrečen, pred kamero se je zlomila

 "Nisem presenečena nad rezultatom, prepričana sem bila, da bo dobra. Sofia je zelo odločna tekmovalka, a njena poškodba ni bila resna. Če zlomiš nogo, ne verjamem, da lahko 23 dni kasneje že smučaš," je nemir v italijansko reprezentanco vnesla Quariova. 

Federica Brignone | Avtor: Epa Epa
"Sofia je vedno rada v središču pozornosti, zelo je zagledana vase in rada se hvali," je najboljšo smukačico na svetu še okrcala mama Federice Brignone. "Nikogar ne želim užaliti. Toda iz izkušenj lahko rečem, da je glede na njeno diagnozo sila nenavadno, da je lahko tako kmalu dosegla to, kar je. Ne trdim, da ni bila poškodovana, ampak da ni bilo tako resno. Doslej sem mislila, da je tudi Sofia samo človek, toda očitno ni," je dodala.

Goggia teh besed sprva ni želela komentirati, nekaj dni kasneje pa se je vendarle odločila spregovoriti. "Ne želim spodbujati polemike, ker je vse skupaj zelo neprijetno. Njene izjave niso žaljive samo do mene, temveč tudi do zdravnikov in ljudi na zvezi, ki so skrbeli zame in še naprej delujejo v naše dobro. Tako jaz kot zdravniki in trenerji smo pred začetkom OI dobro vedeli, kakšna je situacija. Ko sem bila po Cortini pri ortopedu, h kateremu hodim od 14. leta, je skoraj omedlel, ker je bilo koleno v tako slabem stanju," je povedala Italijanka in se nato dotaknila še očitkov, da je egocentrična. "Vsak vrhunski športnik mora biti do neke mere sebičen in misliti nase, če želi doseči zastavljene cilje. Ne vem, zakaj to počne, toda ona je tista, ki ustvarja polemike."

Napetost med Italijankama je prisotna že dlje časa, čeprav je Goggia po letošnjih tekmah v Lake Louisu namignila, da se je njun odnos otoplil. "To je rekla? Dobro zanjo. Kar se mene tiče, se ni nič spremenilo. Imava zelo različna karakterja," je komentirala Federica, njena mama pa je na to temo dodala: "Sofia in Federica nikoli nista bili prijateljici. Goggia je nedavno res dejala, da sta se spoprijateljili, vendar to ne drži."

Komentarjev 3
  • mib 10:17 25.februar 2022.

    Jaz pa sem mislil, da se drama dogaja v Ukrajini, no sedaj pa vidim, da je prava drama v Italiji. Najlepša hvala novinarji in redakcija Žurnala, cvet informiranosti, brez vas tega ne bi vedel.