Šport > Zimski športi
298 ogledov

Ali se obeta španska senzacija?

Joaquim Salarich Profimedia
Finale na progi Gudiberg bo znova minilo brez slovenskega pridiha.

Tudi na drugem slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Garmisch-Partenkirchnu v finalu ne bo slovenskega predstavnika. Tako kot v soboto sta bila v boju za uvrstitev v drugo vožnjo neuspešna oba Slovenca. Žan Kranjec je bil prepočasen za še en nastop, Tijan Marovt pa prve vožnje znova ni končal v cilju.

Kranjec, ki je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojil srebro v veleslalomu, je sicer slalomsko progo Gudiberg prevozil od starta do cilja, a je bil prepočasen. Z zaostankom 2,79 sekunde je zasedel 40. mesto od 46 uvrščenih. Marovt je bil del 24 smučarjev, ki so odstopili. Marovt je sicer odstopil tudi v prvi vožnji v soboto.

Loic Meillard | Avtor: Profimedia Profimedia

Na progi so se najbolje znašli Švicarji. Na vrhu je tako Loic Meillard (53,76 sekund). Njegov rojak Ramon Zenhäusern pa si deli drugo mesto z olimpijskim podprvakom Avstrijcem Johannesom Strolzem. Za vodilnim smučarjem zaostajata 51 stotink.

Za najlepše presenečenje dneva pa je poskrbel Španec Joaquim Salarich, ki je s startno številko 49 postavil četrti čas prve vožnje in zaostaja za Švicarjem in Avstrijcem na drugem mestu za vsega štiri stotinke.

Omenjeni Španec je sicer odlično formo na progi Gudiberg pokazal že včeraj, ko je slalom končal na izjemnem osmem mestu, tokrat pa lahko poskrbi za še večjo senzacijo.

Joaquim Salarich | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpijski zmagovalec preizkušnje Francoz Clement Noel pa je znova dokazal, da mu to prizorišče ne ustreza. Še drugič zapored je namreč odstopil.

Zmagovalec prvega od dveh slalomov v Garmisch-Partenkirchnu Norvežan Henrik Kristoffersen je po prvi vožnji osmi (+0,88).

Druga vožnja bo ob 12.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice