Kljub ničli ni bilo nezadovoljstva v slovenskem taboru

Foto: Profimedia
Slovenski alpski smučarji niso najbolje začeli severnoameriške turneje.
Oglej si celoten članek

V soboto je bilo na startu vsega skupaj sedem Slovencev. Najbližje točkam sta bila Martin Čater, ki je na smuku v kanadskem Lake Louisu končal na 31. mestu, in Meta Hrovat, ki je na veleslalomu v ameriškem Killingtonu odstopila v finalu.

Peter Pen, glavni trener slovenske moške ekipe za hitre discipline, je po uvodnem smuku sezone na prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju rekel: "Čater je smučal zelo v redu, malo sem videl zakrčenosti, a reagiral je tako, kot je treba. Zgoraj na prvih dveh odsekih je imel prevelik zaostanek, da bi lahko dobil kakšne točke. Boštjan Kline se je lotil dobro, do Trenerskega kota je bil zelo v redu, potem pa je v ključni del prišel z večjo hitrostjo, kot jo je imel na treningu in si ni zaupal. Tekmovalca na Atomicu, Klemen Kosi in Miha Hrobat, sta smučala dobro, a je šlo počasi. Zdaj se moramo zbrati in pripraviti na superveleslalom. Tistega zgornjega dela, kjer so se na smuku delale največje razlike ni. Zopet je vremensko zahteven Lake Louise, kot vsako leto, a gremo naprej."

Smuk Franz presenetil favorite, Čater izven trideseterice

Glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik pa je dejal: "Proga je bila zelo dobro pripravljena in vse tekmovalke so imele dobre pogoje. Po zaostankih se je videlo, da je konkurenca zelo izenačena. Če si imel malo več kot dve sekundi zaostanka v prvem teku, nisi bil več med trideset. Meta Hrovat je začela bolj zadržano, potem pa nadaljevala zelo dobro. V drugem teku je ta rezultat seveda želela popraviti. Na prelomnici je naredila napako, od tam naprej pa je vedela, da mora še več tvegati. Morda je malo pretiravala in v strmini je padla na bok. Nabira izkušnje in na ta sneg se je odzvala zelo dobro. V Ameriki so vedno drugačni pogoji. Ani Drev je malo zmanjkalo za drugi tek. Zagotovo je smučala bolje kot v Söldnu. Napreduje, a v zgornjem delu bi lahko naredila več. Če bi se uvrstila med trideset, bi lahko potem še kaj dodala. Se izboljšuje in upam, da bo nastopila v drugačni luči na naslednjem veleslalomu v Courchevelu. Startni številki v veleslalomu ostajata enaki, tako Meta kot Ana sta med petnajst."

Veleslalom Slavje Italijanke, Hrovatova zapravila točke

V Killingtonu bo drevi na sporedu še slalom, na katere bodo nastopile Hrovatova, Maruša Ferk in Ana Bucik. Na moškem superveleslalomu pa ista četverica kot na smuku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.