Klobčič se počasi razpleta

Foto: EPA
Foto: EPA
Profesionalna liga ameriškega nogometa se preveša v sklepno fazo. Znani so že vsi četrtfinalisti.
Oglej si celoten članek

V ligi ameriškega nogometa NFL so znani vsi četrtfinalni pari. V konferenci AFC se bodo med sabo pomerili New England Patriots in Denver Broncos ter Baltimore Ravens in Houston Texans, v konferenci NFC pa bodo branilci naslova Green Bay Packers gostili New York Giants, San Francisco 49ers pa New Orleans Saints.

Konec tedna so v NFL igrali nekakšne kvalifikacije za četrtfinale. Potem ko so bili neposredno med najboljšo osmerico uvrščeni Patriots, Ravens, Packers in 49ers, pa so druga moštva, ki so se prebila v končnico, igrala za preostala štiri mesta.

Že v noči na nedeljo je Houston doma premagal Cincinnati Bengals z 31:10, New Orleans pa je po izvrstni predstavi podajalca Drewja Breesa s 45:28 izločil Detroit Lions. V nedeljo oziroma v noči na ponedeljek pa sta bili na sporedu še zadnji dve tekmi tako imenovanega wild card vikenda. New York Giants so doma brez večjih težav premagali brezzobe Falcons iz Atlante s 24:2, izjemno zanimiv obračun pa se je odvil v Denverju, kjer so domači po podaljšku z 29:23 premagali favorizirane, a zdesetkane šestkratne prvake Pittsburgh Steelers.

Ključni trenutek te tekme je nastopil takoj po začetku podaljška, ki se je končal najhitreje v zgodovini končnic v ligi NFL. Podajalec Denverja Tim Tebow je po vsega 11 sekundah podaljška podal do Demaryiusa Thomasa, ki je pretekel 80 jardov in dosegel ključni zadetek oziroma touchdown.

V soboto bosta na sporedu prva četrtfinalna obračuna, in sicer Patriots – Broncos ter 49ers – Saints, v nedeljo pa bosta še tekmi Ravens – Texans in Packers – Giants.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.